582
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Τετάρτη | InTime News

«Ψήνεται» συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2016, 14:02
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Τετάρτη
|InTime News

«Ψήνεται» συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2016, 14:02

Οι συνθήκες είναι, όντως, οριακές. Το Προσφυγικό τείνει να εξελιχθεί σε ζήτημα υψηλής επικινδυνότητας για την Ελλάδα και όπως αποδεικνύεται από τα πράγματα, η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μια κατάσταση που την ξεπερνάει.

Υπό αυτό το πρίσμα, εντάθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η φημολογία ότι επίκειται η σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Είναι ένα αίτημα που έθεσε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά προς τον Αλέξη Τσίπρα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη. Ο Πρωθυπουργός φέρεται να απάντησε θετικά στο σχετικό αίτημα της κυρίας Γεννηματά λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Δεν το αποκλείω». Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Φώφη Γεννηματά  έχει από το μεσημέρι της Τετάρτης  τηλεφωνικές επαφές με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης πλην Χρυσής Αυγής
Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, είχε θέσει το ίδιο ζήτημα, ενώ υπέρ της σύγκλισης του συμβουλίου είχε ταχθεί κατά την ενημέρωση των συντακτών του στρατιωτικού ρεπορτάζ και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Η επικοινωνία Τσίπρα-Μητσοτάκη 

Οι εξελίξεις φαίνεται πως τρέχουν με ταχείς ρυθμούς έτσι την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε με δική του πρωτοβουλία στον κ. Μητσοτάκη. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις στο Προσφυγικό, ενώ ο κ. Τσίπρας φάνηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο σύγκλισης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για το Μεταναστευτικό, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τις 6 Μαρτίου. Aμφότεροι συμφώνησαν ότι η κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί είναι κρίσιμη και ότι το πρόβλημα είναι πλέον εθνικό.

Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: «Εντονη ανησυχία για το Προσφυγικό»

Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την Τετάρτη να δει εκτάκτως τον κ. Παυλόπουλο, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις για το Προσφυγικό.

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Παυλόπουλος τον ευχαρίστησε «για το γεγονός ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες, έχουμε την δυνατότητα να ανταλλάσσουμε αυτές τις απόψεις». Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι απόψεις αυτές «είναι εξαιρετικά χρήσιμες και για την άσκηση των δικών μου καθηκόντων».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Παυλόπουλο τις έντονες ανησυχίες που έχει για τις εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, τις οποίες και, όπως τόνισε, ήθελε να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη ΝΔ, βλέποντας και τις τελευταίες εξελίξεις με την Ευρώπη και την Τουρκία να αθετούν τις δεσμεύσεις τους, εκφράζουν τον φόβο μήπως οι διαστάσεις του προβλήματος σύντομα γίνουν ανεξέλεγκτες και η κατάσταση στη χώρα, εντελώς απρόβλεπτη.

Η άποψη της Συγγρού 

Ο κλοιός γύρω από τη χώρα μας στενεύει, αναγνωρίζουν στη Συγγρού, που τονίζουν την ανάγκη εφαρμογής ξεκάθαρης στρατηγικής από την κυβέρνηση και κοινής γραμμής απ’ όλα τα κόμματα.

Ο κ. Μητσοτάκης, θυμίζουν συνεργάτες του, το αποτύπωσε εμπράκτως αυτό την περασμένη εβδομάδα κατά την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες και το επανέλαβε και σε χθεσινή ευρεία σύσκεψη στη Βουλή του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παρουσία των δύο αντιπροέδρων της ΝΔ, των έξι συντονιστών, των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του γραμματέα της Κ.Ο., διατύπωσε τον έντονο προβληματισμό του για τις εξελίξεις και κάλεσε τους βουλευτές του να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανό και απίθανο ενδεχόμενο.

«Μόνο αντικείμενο της συζήτησης ήταν το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό. Συζητήθηκαν σε βάθος όλες οι πτυχές και οι διαστάσεις της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μετά τη σύσκεψη, που κράτησε περίπου 1,5 ώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...