333
Πούτιν και Σοϊγκού συζητούν για την «ειδική επιχείρηση» που ήδη μετρά 57 ημέρες | twitter

Ασφυκτικό αποκλεισμό του Azovstal διέταξε ο Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2022, 11:43
Πούτιν και Σοϊγκού συζητούν για την «ειδική επιχείρηση» που ήδη μετρά 57 ημέρες
|twitter

Ασφυκτικό αποκλεισμό του Azovstal διέταξε ο Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2022, 11:43

«Καταλάβαμε τη Μαριούπολη εκτός από το Azovstal». Αυτό ήταν το μήνυμα του υπουργού Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, στον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ενημέρωση για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία που η Ρωσία συνεχίζει να ονομάζει «ειδική επιχείρηση».

Οι αναφορές διεθνών πρακτορείων λένε ακόμη ότι ο ρώσος πρόεδρος συνεχάρη τον Σοϊγκού για την επιτυχημένη επιχείρηση και έδωσε εντολή να ματαιωθεί η έφοδος στο εργοστάσιο Azovstal, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να αποκλειστεί έτσι ώστε να μην μπορεί να βγει ούτε «μύγα».

«Θεωρώ ότι δεν είναι αρμόζουσα η προτεινόμενη επίθεση στην βιομηχανική ζώνη. Διατάσσω να ακυρωθεί» δήλωσε ο Πούτιν. «Θα πρέπει να σκεφτούμε (…) τη ζωή και την υγεία των στρατιωτών μας και των αξιωματικών μας, δεν θα πρέπει να διεισδύσουμε σε αυτές τις κατακόμβες και να συρθούμε κάτω από τη γη» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντως με τον ρώσο υπουργό Αμυνας, η Ρωσία θα χρειαστεί αρκετές ημέρες για να «ρίξει» το εργοστάσιο.

Ο Πούτιν επανέλαβε ότι η Ρωσία «εγγυάται» για τη ζωή όσων στρατιωτών βρίσκονται στο Azovstal, εάν εκείνοι παραδώσουν τα όπλα τους και παραδοθούν.

«Προτείνετε για άλλη μια φορά σε όλους αυτούς, που δεν έχουν καταθέσει τα όπλα, να το κάνουν, η ρωσική πλευρά τούς εγγυάται ότι θα σωθεί η ζωή τους και ότι θα αντιμετωπιστούν με αξιοπρέπεια», σημείωσε, λέγοντας ότι στους τραυματίες που θα παραδοθούν θα παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ωστόσο έχουν επανειλημμένα αρνηθεί να εγκαταλείψουν τη θέση τους.

Σύμφωνα με τον Σοϊγκού, η Ρωσία άνοιξε τον δρόμο σε περισσότερους από 142.000 αμάχους ώστε να φύγουν τη Μαριούπολη.

Υποστήριξε παράλληλα ότι 1.478 ουκρανοί μαχητές έχουν ήδη παραδοθεί, αλλά περισσότεροι από 2.000 εξακολουθούν να υπερασπίζονται το μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal που έχουν περικυκλώσει οι ρωσικές δυνάμεις.

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πυρά πυροβολικού και πυραύλους 1.001 στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, μεταξύ των οποίων 162 θέσεις από τις οποίες εκτοξεύονταν πυρά.

Οι ρωσικές δυνάμεις και οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές έθεσαν επίσης υπό τον πλήρη έλεγχό τους την πόλη Κρεμίνα στην ανατολική Ουκρανία, πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...