374
Περιπατητές στην περιοχή του Φιλοπάππου | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πού στρέφονται οι έρευνες για τον θάνατο του 25χρονου στου Φιλοπάππου

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2018, 09:06
Περιπατητές στην περιοχή του Φιλοπάππου
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πού στρέφονται οι έρευνες για τον θάνατο του 25χρονου στου Φιλοπάππου

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2018, 09:06

Στην παραβατικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Φιλοπάππου στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας μετά τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα αργά την Τετάρτη.

Η κατάθεση μίας κοπέλας που ήταν μαζί του και που κατήγγειλε ότι έπεσαν θύμα ληστείας δεν έχει ρίξει φως στην υπόθεση. Σκοτεινό παραμένει το σημείο για το αν ο 25χρονος Ν.Μ. σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό επειδή παραπάτησε ή επειδή τον έσπρωξαν.

Η γυναίκα, που είναι και μοναδική μάρτυρας του περιστατικού, ήταν χθες σε κατάσταση σοκ ενώ, παρά το ότι είδε φωτογραφίες πολλών υπόπτων, δεν κατάφερε να εντοπίσει τα άτομα που τους επιτέθηκαν.

Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί σοβαρά περιστατικά στην περιοχή.

Φέτος τον Μάρτιο είχαν καταγραφεί τουλάχιστον δύο αιματηρές επιθέσεις κατά νεαρών, σε μία μάλιστα είχε τραυματιστεί σοβαρά από χτύπημα με μαχαίρι ένας 19χρονος. Τον Ιούνιο η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 30 αλλοδαπών για πάνω από 50 κλοπές από τουρίστες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

Πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα» αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έχουν προσεγγίσει για πληροφορίες περί τους 20 αλλοδαπούς από την Ασία και την Αφρική που έχουν προφυλακιστεί για τις επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης και του Φιλοπάππου. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως στις πιάτσες των Πακιστανών και των Μπαγκλαντεσιανών είναι κοινό μυστικό ποιοι είναι οι τρεις ληστές του Φιλοπάππου.

Τι συνέβη τη μοιραία βραδιά

Ο 25χρονος Ν. Μ. και η 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία είχαν πάει το βράδυ του Δεκαπενταύγουστο στου Φιλοπάππου. Λίγο πριν από τις 23:00, έπεσαν θύματα ληστείας από τρεις δράστες, πιθανόν αλλοδαπούς.

Δύο άτομα ακινητοποίησαν με απειλή μαχαιριού ή σπασμένου μπουκαλιού τον 25χρονο και ο τρίτος άρπαξε από την τσάντα της γυναίκας το κινητό και το διαβατήριό της και 60 ευρώ.

Στην προσπάθειά του να αντισταθεί και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο νεαρός γλίστρησε στα βράχια και έπεσε στο κενό από ύψος 10 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο 25χρονος δεν φέρει μαχαιριές, ενώ υπάρχουν κακώσεις και εκδορές οι οποίες οφείλονται στην πτώση. Ο θάνατος οφείλεται σε εσωτερική αιμορραγία.

Αργότερα έγιναν από την αστυνομία τουλάχιστον οκτώ προσαγωγές υπόπτων, μεταναστών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, όπως ανέφερε η «Καθημερινή», χωρίς να προκύψει ανάμειξή τους στο συμβάν. Εξι από αυτούς συνελήφθησαν για διοικητική απέλαση.

Ο 25χρονος εργαζόταν στη Γλασκώβη και είχε έρθει στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές. Η 23χρονη Πορτογαλίδα εργαζόταν σε εταιρεία στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...