187
| .

POS Ελβετίας και ΙΚΑ Ισπανίας βρήκε η ΑΑΔΕ στη Μύκονο

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 14:48

POS Ελβετίας και ΙΚΑ Ισπανίας βρήκε η ΑΑΔΕ στη Μύκονο

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 14:48

Ευρηματικούς όσο και παράνομους τρόπους για να παρακάμπτουν τους κανονισμούς εντόπισαν στη Μύκονο οι έλεγχοι από τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Τρίαινα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, εντοπίστηκαν στο κατάστημα της Luis Vuitton στο κέντρο της Μυκόνου δύο POS συνδεδεμένα με την Ελβετία. Αλλο ένα τέτοιο POS εντοπίστηκε στο κατάστημα της ίδιας εταιρείας που λειτουργεί στο Nammos Village.

Τα στελέχη της ΑΑΔΕ εντόπισαν στο εν λόγω κατάστημα ισπανούς εργαζομένους που ήταν ασφαλισμένοι στο ισπανικό ΙΚΑ. Η νομιμότητα της πρακτικής αυτής ερευνάται, ενώ τα δύο POS κατασχέθηκαν.

Επίσης στο κέντρο «Καλούα» στην Παράγκα της Μυκόνου διαπιστώθηκε ύστερα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις 3.500 ευρώ. Στο κατάστημα τουριστικών ειδών που λειτουργεί στον ίδιο χώρο βρέθηκαν εμπορεύματα που δεν είχαν τιμολόγια αγοράς. Στο κέντρο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο.

Σε άλλη περίπτωση, στο γνωστό εστιατόριο «Κατρίν» στο κέντρο της Μυκόνου κατασχέθηκαν οι ημερήσιες εισπράξεις ύψους 19.000 ευρώ, διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία ύψους 380.000 ευρώ.

Λουκέτο 48 ωρών επιβλήθηκε και σε μεγάλο πλυντήριο στη χώρα της Μυκόνου καθώς δεν είχε κόψει 67 αποδείξεις 13.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...