254
|

Κυβέρνηση: Πολύ δύσκολο να ανοίξει η διασκέδαση τα Χριστούγεννα

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 09:25

Κυβέρνηση: Πολύ δύσκολο να ανοίξει η διασκέδαση τα Χριστούγεννα

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 09:25

Τα πρώτα βήματα για έξοδο από το lockdown θα αρχίσουν να συζητώνται από την επόμενη εβδομάδα, τότε που θα έχουμε και μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα εάν τα μέτρα αποδίδουν, ενώ το σχέδιο εξόδου από τη νέα καρνατίνα θα καταρτιστεί σε περίπου 10 μέρες. Αυτό περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται μεγάλη πτώση των κρουσμάτων –αν και η πίεση στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί.

Οι επιστήμονες ήδη επιβεβαιώνουν τη μείωση της διασποράς, αλλά επισημαίνουν ότι το πρόβλημα στο ΕΣΥ παραμένει με τις διαθέσιμες ΜΕΘ να λιγοστεύουν. Και είναι λογικό: τα κρούσματα έχουν ως χρονική «προβολή» την εισαγωγή στα νοσοκομεία, την ανάγκη για διασωληνώσεις και, δυστυχώς, την καταγραφή νεκρών δύο εβδομάδες μετά. Τώρα στα νοσοκομεία βλέπουμε την επιδημιολογική κατάσταση που υπήρχε στις αρχές του μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις 30 Νοεμβρίου (που πέφτει Δευτέρα) και ενδεχομένως του λιανεμπορίου, όπου επίσης δεν παρατηρείται μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά όπως είχε συμβεί και τον περασμένο Μάιο.

Ωστόσο, ακανθώδες παραμένει το ζήτημα της εστίασης. Ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι τα εστιατόρια, τα καφέ και οι χώροι όπου ο πελάτης εξυπηρετείται συντεταγμένα και με όρους, θα ανοίξουν πριν από τις γιορτές. Ομως, κάτι τέτοιο δύσκολα θα ισχύσει για τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ, όπου ο κόσμος συγκεντρώνεται όρθιος. «Είναι πολύ δύσκολο να δούμε κάτι τέτοιο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας για τα μπαρ και τα λεγόμενα «μπουζούκια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...