455
Η Ζόι Καζάν (αριστερά) και η Κάρεϊ Μάλιγκαν πρωταγωνιστούν στην ταινία με παραγωγό τον Μπραντ Πιτ για το κίνημα #Metoo και τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν | Facebook/Instagram/Protagon Creative

MeToo λέει ο Μπραντ Πιτ και κάνει ταινία τον Γουάινσταϊν

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2021, 05:29
Η Ζόι Καζάν (αριστερά) και η Κάρεϊ Μάλιγκαν πρωταγωνιστούν στην ταινία με παραγωγό τον Μπραντ Πιτ για το κίνημα #Metoo και τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν
|Facebook/Instagram/Protagon Creative

MeToo λέει ο Μπραντ Πιτ και κάνει ταινία τον Γουάινσταϊν

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2021, 05:29

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν και η εγγονή του Ελία Καζάν, Ζόι Καζάν, θα υποδυθούν τις δημοσιογράφους οι οποίες διερεύνησαν τους ισχυρισμούς που κυκλοφορούσαν επί χρόνια στο Χόλιγουντ εναντίον του μεγιστάνα Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Το αποτέλεσμα της έρευνάς τους συγκλόνισε τη βιομηχανία του κινηματογράφου ενώ επιπλέον οδήγησε σε ένα ντόμινο αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση σε εργασιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο.

Στους παραγωγούς της ταινίας περιλαμβάνεται και ο Μπραντ Πιτ, ο οποίος, στην αρχή της καριέρας του, απείλησε να σκοτώσει τον Γουάινσταϊν όταν έμαθε ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά την Γκουίνεθ Πάλτροου, φίλη του ηθοποιού εκείνη την εποχή.

Στο πνεύμα του κινήματος #MeΤoo, το οποίο προέκυψε από τα ρεπορτάζ των βραβευμένων με Πούλιτζερ δημοσιογράφων Μέγκαν Τούι και Τζόντι Κάντορ, το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας με τίτλο «She Said» («Εκείνη Είπε») θα έχουν γυναικεία υπογραφή ενώ επίσης έχει ανατεθεί από μια γυναίκα, η οποία διευθύνει το στούντιο, και συμμετείχε από την αρχή στις προσπάθειες για την ενίσχυση της ισότητας των φύλων στο Χόλιγουντ, γράφουν οι βρετανικοί The Times.

Στο επίκεντρο της ταινίας δεν θα βρίσκεται ο 69χρονος Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, τον οποίο κατήγγειλαν για εγκλήματα περισσότερες από 90 γυναίκες και πλέον εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση.

Αντ’  αυτού, η ταινία της Universal θα υπογραμμίσει το επίμονο έργο της γυναικείας ομάδας των δημοσιογράφων, που έπεισαν πολλές γυναίκες να καταφερθούν δημόσια εναντίον του Γουάινσταϊν παρά  τον εκφοβισμό, τα νομικά κωλύματα  και γενικά την κουλτούρα ατιμωρησίας που επικρατεί για τους ισχυρούς άντρες στο Χόλιγουντ.

Το 2019 η Τούι και η Κάντορ αποκάλυψαν ότι η Πάλτροου «υπήρξε μια πρώιμη, κρίσιμη πηγή, δημοσιοποιώντας ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση [από τον Γουάινσταϊν όταν ήταν 22 ετών] και προσπαθώντας να κινητοποιήσει και άλλες ηθοποιούς να μιλήσουν». Ηταν μια από τις πρώτες μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ, που μίλησε δημόσια εναντίον του, λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της πρώτης ιστορίας της έρευνας στους The New York Times, τον Οκτώβριο του 2017. Μια άλλη ήταν και η πρώην σύζυγος του Μπραντ Πιτ, Αντζελίνα Τζολί, η οποία δήλωσε: «είχα μια κακή εμπειρία με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στα νιάτα μου, και ως εκ τούτου, επέλεξα να μην συνεργαστώ ποτέ ξανά μαζί του και να προειδοποιώ άλλες όταν το έκαναν».

Το «She Said» θα σκηνοθετήσει η γερμανίδα Μαρία Σράντερ, η οποία τιμήθηκε με το βραβείο Emmy για τη σειρά του Netflix «Unorthodox». Το σενάριο έχει προσαρμοστεί από το βιβλίο της βρετανής Ρεμπέκα Λένκιεβιτς, θεατρικής συγγραφέα και σεναριογράφου, η οποία έγραψε μαζί με τον σκηνοθέτη Πάβελ Παβλικόφσκι το σενάριο της « Ida», πολωνικής ταινίας που κέρδισε το Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας του 2015.

Το στούντιο Universal Pictures διευθύνεται από την Βρετανίδα Ντόνα Λάνγκλεϊ, την αναμφισβήτητα πιο ισχυρή γυναίκα στον κλάδο. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...