170
Ο πόλεμος δεν επιτρέπει στη νικήτρια χώρα να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού | Shutterstock

Eurovision 2023: Στη Βρετανία (και όχι στην Ουκρανία) θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2022, 15:24
Ο πόλεμος δεν επιτρέπει στη νικήτρια χώρα να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού
|Shutterstock

Eurovision 2023: Στη Βρετανία (και όχι στην Ουκρανία) θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2022, 15:24

Μπορεί η χώρα που πήρε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision να ήταν η Ουκρανία και το τραγούδι που ξεσήκωσε το κοινό στο Τορίνο της Ιταλίας, όπου διεξήχθη ο διαγωνισμός να ήταν το «Στεφανία», όμως, το 2023 δεν μπορεί να διοργανωθεί στην νικήτρια χώρα. Την απόφαση είχε πάρει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση (EBU) τον περασμένο μήνα επικαλούμενη τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοινώνοντας ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το BBC για τη μεταφορά της διοργάνωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ουκρανία δεν συμφωνούσε καθόλου με αυτό.

Τελικά, ο πόλεμος «κέρδισε» και το Ηνωμένο Βασίλειο κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τη νικήτρια της Eurovision και να υποδεχθεί το 2023 τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η βρετανική κυβέρνηση.

«Επειτα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης (EBU) που διοργανώνει την εκδήλωση και των ουκρανικών Αρχών, το BBC δέχθηκε να υποδεχθεί τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά», ανέφερε σε ανακοίνωση η βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό του περασμένου Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...