435
|

Το εκλογικό trafficking της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αννα Κουρουπού Αννα Κουρουπού 16 Σεπτεμβρίου 2015, 22:06

Το εκλογικό trafficking της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αννα Κουρουπού Αννα Κουρουπού 16 Σεπτεμβρίου 2015, 22:06

Όχι δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τις τελευταίες-προς το παρόν-εκλογές. Δεν εχω καμμία διάθεση να επαναληφθώ,όπως κάνουν αυτοί τόσο βαρετά και χωρίς αναστολές πια.
Είδα το προεκλογικό σποτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ειλικρινά ανατρίχιασα. Μου ήρθε εμετική διάθεση. Όχι επειδή μου θύμισαν το μίζερο της ζωής μου, αλλά η καπήλευση ενός τόσο ευαίσθητου θέματος με στόχο την άγρα ψήφων, είναι το λιγότερο κατάπτυστο.

Όσοι αγαπάμε ή νοιαζόμαστε για κάτι παραπάνω σ αυτή τη ζωή, αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι ο ανταγωνισμός-στην ουσία περί πολέμου πρόκειται- είναι πιο αθέμιτος από ποτέ.
Όχι, δεν είμαι αιθεροβάμων. Ξέρω από τέτοιου είδους τακτικές.

Τι δείχνει, λοιπόν, το σποτ; Κοπέλες κλεισμένες σε ένα υπόγειο. Εκδίδονται και ο προαγωγός, ο νταβατζής, δεν τις αφήνει να βγουν έξω. Μέχρι που μία φεύγει και χαμογελάει στην ελευθερία.

Πώς το βρήκα; Ανάλγητο, ξεδιάντροπο, απρόσωπο. Δεν φοράει καν μάσκα. Σε φτύνει στα μούτρα. Είπα να μην ασχοληθώ με τα πολιτικά. Κατέχω θεσμικό ρόλο σε ένα σωματείο που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα και δεν μου επιτρέπεται να παίρνω προσωπική πολιτική θέση. Λίγο δύσκολο. Αχαλίνωτη τόσα χρόνια, βλέπεις. Η σημαία της ελευθερίας που βαυκαλιζόμουν πως κουνούσα, σάβανο ήταν, κακά τα ψέμματα.
Αλλά εδώ, επειδή πρόκειται για ατομικά δικαιώματα, το συγκεκριμένο κόμμα, έχασε κάθε έλεγχο και μέτρο.

Το traffiking που έχουν ως κύριο θέμα στην καμπάνια τους ειναι μια πληγή που πονάει εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη. Στην Ελλάδα έχει πάρει μορφή Λερναίας Ύδρας .Δεν μιλάμε για πορνεία. Είναι άλλο πράγμα. Όχι ότι δεν θα είχα τις ενστάσεις μου πάλι.

Πιστεύω το τραγούδι του ήχου του τηλεφώνου του «δουλέμπορα» που ακούγεται ο Σφακιανάκης, να είναι απλή σύμπτωση. Γιατί ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις , ο διάβολος στη λεπτομέρεια κρύβεται.
ΣΤο δε τελείωμα με τη φράση «διαλέγουμε τον δρόμο της ανατροπής», τι μήνυμα προσπαθεί να δώσει ο ποιητής;  Γνωρίζουν οι υπεύθυνοι πως τα θύματα πώλησης σαρκός, σχεδον όλα είναι κατεστραμμένα; Γνωρίζουν πόσο χρήμα μαύρο διακινείται από το ξέσκισμα ψυχών, από «ανθρώπους» που γνωρίζουν πολύ καλά τι ξεσκίζουν; Και δεν αναφέρομαι μόνο στους πωλητές. Οι αγοραστές είναι πιο επικίνδυνοι για τον απλούστατο λόγο ότι κινούνται δίπλα σας. Αγκαλιάζουν τα παιδιά σας και τα φιλούν. Τις γυναίκες τους και πολλές φορές και τις δικές σας.

Όσο για την προφύλαξη, μη γίνω γραφική. Το έχω γράψει σχεδόν παντού. Για να μη θυμίσω πόσοι αθώοι πολίτες πήραν τηλέφωνο το Συγγρού και το ΚΕΕΛΠΝΟ για να μάθουν για το AIDS, όταν έσκασε η περίφημη… «βόμβα» του Λοβέρδου με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών.
Θα γινόμουν πολύ πιο σκληρή ,αλλά για το λόγο που προανέφερα δεν θα γράψω άλλα.
Είναι φρικτό, τραγικό και προσβλητικό για κάθε γυναίκα. Και φυσικά τόσο μα τόσο κακόγουστο. Αλλά κι αυτό θα είχε το λόγο του. Όλα πλέον τα περιμένω…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News