447
| .

Eχω ήδη κερδίσει

Eχω ήδη κερδίσει

Ίσως να έπρεπε να γράψω για ένα πολιτικό θέμα δύο μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ή ένα κείμενο για το πρόγραμμα και το όραμα για την Αθήνα με δήμαρχο τον Καμίνη. Αποφάσισα τελικά να γράψω για την περιπέτεια της υποψηφιότητάς μου και τι κέρδισα από αυτή.

Πρώτα θα μιλήσω για τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος για μένα αποτελεί έμπνευση και ο λόγος για τον οποίο τόλμησα το βήμα της υποψηφιότητας. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας τον είδα σε πολλές διαφορετικές συναντήσεις, πάντα προσηνή, διαθέσιμο και έτοιμο να απαντήσει σε όλα και για όλα. Στην παρουσίαση των υποψηφίων που οργάνωσε η «Ευρώπη-Οικολογία» ήρθε και μίλησε ακούγοντας πρώτα όλους τους υποψηφίους και αφού κάθισε κάπου πίσω, διακριτικά. Αυτή του η στάση με έκανε να εκτιμήσω ακόμα περισσότερο τη φυσική συστολή του αλλά και τη δεδομένη αποφασιστικότητά του να κάνει τα πράγματα διαφορετικά και να φέρει μια νέα πολιτική κουλτούρα.

Όταν ξεκίνησε η εκστρατεία δεν είχα ιδέα πώς κάνεις στην πραγματικότητα προεκλογικό αγώνα. Κάπου εκεί άρχισα να γνωρίζω άλλους συνυποψήφιους και το κουβάρι ξετυλίχτηκε, απέκτησα συνοδοιπόρους με παρόμοια ερωτήματα και κοινούς προβληματισμούς. Αποφασίσαμε να κάνουμε δράσεις μαζί, περιπλανηθήκαμε στις γειτονιές της Αθήνας, συζητώντας με τους κατοίκους και μαζεύοντας ιδέες (τις οποίες ποστάραμε στο  http://postit4athens.gr/). Η καμπάνια όμως ήταν η αφορμή. Κύρια αιτία που με παρακίνησε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν η ελπίδα που έβλεπες να γίνεται πράξη, πως μαζί με άξιους ανθρώπους μπορείς να συμμετέχεις και να προσφέρεις. Άνθρωποι δυναμικοί με διάθεση για βοήθεια και με έργο πίσω τους όπως ο Παναγιώτης Κρανιδιώτης, η Μυρσίνη Λιοναράκη, ο Φίλιππος Δραγούμης, η Έλενα Παπαλάμπρου, ο Ηλίας Κυριακόπουλος, η Λενιώ Μυριβήλη, ο Βασίλης Καραμητσάνης, η Αμαλία Ζέπου, ο Αλέξανδρος Μοντιάνο, η Λαρίσσα Βέργου, ο Γιώργος Φούτας, η Σεβαστή Βαρδούλη,ο Στέλιος Βούλγαρης, η Νατάσσα Παγάνη, ο Πάολο Τοντέσκο, η Μελίττα Γκουρτσογιάννη και ο Κώστας Δεκαβάλλας. Όλοι μαζί γυρνούσαμε στις περιοχές της Αθήνας ζητώντας από τους κατοίκους να «ρίξουν» οι ίδιοι μια ιδέα της γειτονιάς τους.

Γνώρισα επίσης και άλλους, πολύ άξιους συνυποψήφιους, που ήδη έχουν θητεύσει στο δήμο αλλά και νέους, τους: Αντώνη Καφετζόπουλο, Φώτη Προβατά, Νέλλη Παπαχελά, Ανδρέα Βαρελά, Σταύρο Ρωμανό, Φιλήμονα Βαφειάδη, Μελίνα Δασκαλάκη, Μαρία Ηλιοπούλου, Νίκο Μεγγρέλη, Μαρία Στρατηγάκη, Θανάση Καρυάμη, Χριστίνα Μελά.

Η βοήθεια από φίλους, αλλά και από ανθρώπους που γνώρισα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη σε αυτό το «βάπτισμα» και η στήριξη και τα καλά τους λόγια ανεκτίμητα.

Η ανάγκη μου για συμμετοχή, βρήκε «συνένοχους» όλους τους παραπάνω για να γίνουμε ενεργοί πολίτες και χώρο στον συνδυασμό «Δικαίωμα στην πόλη». Γιατί δε γίνεται να αγαπάς την πόλη σου χωρίς να γνωρίζεις τους ανθρώπους της. Ναι, έχω ήδη κερδίσει.

*Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη» Γιώργος Καμίνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...