137
Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζονται να επισφραγίσουν ένα ικανοποιητικό και για τις δύο πλευρές εμπορικό deal με μία εγκάρδια χειραψία | REUTERS/Damir Sagolj

«Πόλεμος» τέλος: έκλεισε το εμπορικό deal ΗΠΑ και Κίνας

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 22:57
Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζονται να επισφραγίσουν ένα ικανοποιητικό και για τις δύο πλευρές εμπορικό deal με μία εγκάρδια χειραψία
|REUTERS/Damir Sagolj

«Πόλεμος» τέλος: έκλεισε το εμπορικό deal ΗΠΑ και Κίνας

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 22:57

Οι ΗΠΑ και η Κίνα κατέληξαν σε μία επί της αρχής εμπορική συμφωνία, ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg το βράδυ της Πέμπτης, 12 Δεκεμβρίου, επικαλούμενο «ενημερωμένες πηγές», σημειώνοντας επιπροσθέτως ότι αυτή η συμφωνία «πρώτης φάσης» αναμένει την υπογραφή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά το αμερικανικό πρακτορείο η οριστικοποίηση της συμφωνίας είναι θέμα ωρών, αφού θα προηγηθεί η συνάντηση των εμπορικών συμβούλων με τον Τραμπ. Οι όροι είναι συμπεφωνημένοι, αλλά το νομικό κείμενο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Νωρίτερα την Πέμπτη είχε αναρτηθεί από τον αμερικανό πρόεδρο ένα tweet στο οποίο ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι πολύ κοντά στην υπογραφή μιας εμπορικής συμφωνίας: «Eίμαστε πολύ κοντά στο να κλείσουμε κάτι ΜΕΓΑΛΟ με την Κίνα. Το θέλουν, και το ίδιο θέλουμε και εμείς».

Η «πρώτη φάση» του deal θα μειώσει τους ισχύοντες δασμούς και θα ματαιώσει την εφαρμογή των προγραμματισμένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...