177
Η αμερικανική Γερουσία | Reuters

ΗΠΑ: Η Γερουσία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 21:55
Η αμερικανική Γερουσία
|Reuters

ΗΠΑ: Η Γερουσία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 21:55

Επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών την Πέμπτη, σε μια κίνηση που αντιτίθεται στις επιθυμίες της τουρκικής κυβέρνησης.

Τη διαδικασία για την υιοθέτηση του ψηφίσματος, το οποίο προβλέπει την «επίσημη αναγνώριση και ανάμνηση» της γενοκτονίας των Αρμενίων, επέβλεψε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Μπομπ Μενέντεζ, με την έγκριση να είναι ομόφωνη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις προηγούμενες ενστάσεις Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών να εμποδίσουν την υιοθέτηση του ψηφίσματος, υπό την πίεση του Λευκού Οίκου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι θα υπονόμευε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας.

Η απόφαση «πέρασε» από το Σώμα με ψήφους 405-11.

Συγκινημένος ο Γερουσιαστής Μενέντεζ, μόλις σιγουρεύτηκε ότι δεν υπάρχει ένσταση, ξεκίνησε την ομιλία του με τα λόγια «μόλις εγκρίναμε το ψήφισμα. Βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ο Τεντ Κρουζ, ένας από τους γερουσιαστές που κατέθεσαν το ψήφισμα, χαιρέτισε την έγκρισή του.

«Είναι η τρίτη συνεχή εβδομάδα, που ερχόμαστε στην αίθουσα της Γερουσίας για να επικυρώσουμε αυτό το ψήφισμα. Και είμαι ευγνώμων που σήμερα το πετύχαμε. Το ψήφισμα Μενέντεζ-Κρουζ επιβεβαιώνει την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της γενοκτονίας των Αρμενίων», τόνισε ο Κρουζ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...