334
Μαραντόνα και Μέσι με την Μπαρτσελόνα. Τους χωρίζουν τρεις δεκαετίες | CreativeProtagon

Ποιος είναι ο καλύτερος; Ο Μαραντόνα ή ο Μέσι;

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2018, 13:12
Μαραντόνα και Μέσι με την Μπαρτσελόνα. Τους χωρίζουν τρεις δεκαετίες
|CreativeProtagon

Ποιος είναι ο καλύτερος; Ο Μαραντόνα ή ο Μέσι;

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2018, 13:12

Θέση σε ένα ερώτημα που τελευταία βασανίζει το λατινοαμερικάνικο -και όχι μόνο- ποδόσφαιρο πήρε ο «βασιλιάς» του αθλήματος: Ντιέγκο Μαραντόνα ή Λιονέλ Μέσι; Ο άνθρωπος που οδήγησε την Αργεντινή στον ποδοσφαιρικό θρίαμβο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 (και στον τελικό του 1990) ή ο άνθρωπος που άλλαξε το ποδόσφαιρο; Για τον Πελέ δεν υπάρχει καν ζήτημα: καλύτερος ο Μαραντόνα.

Ισως βέβαια, ο Πελέ, στα 78 του και έχοντας μόλις ξεπεράσει μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, να αναπολεί απλώς εποχές παλαιότερες και έτσι να προκρίνει τον Ντιέγκο σε σύγκριση με τον σύγχρονό μας Μέσι.

Ο Πελέ έδωσε συνέντευξή στην εφημερίδα Folha του Σάο Πάολο (εδώ). Ηταν πολύ προσωπικός. «Επαιζα 30 χρόνια ποδόσφαιρο χωρίς να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα υγείας, τώρα ο Θεός μού έστειλε τον λογαριασμό» αστειεύτηκε. «Δεν νιώθω περισσότερο πόνο, αλλά νιώθω αδύναμος. Είχα ωραία πόδια και κοίτα πως είναι τώρα»…

Τους Βραζιλιάνους βέβαια δεν τους αφορά τόσο ο Μαραντόνα ή ο Μέσι, όσο η απουσία κάποιου επιγόνου του Πελέ στη Σελεσάο. Το πρόβλημα έχει όνομα και λέγεται «Νεϊμάρ».

Για τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Παρί Σεν Ζερμέν o Πελέ δεν είχε καλά λόγια.

«Είναι δύσκολο να υπερασπιστείς τον Νεϊμάρ για όλα τα πράγματα που κάνει πέρα από το ποδόσφαιρο. Μίλησα με αυτόν, του είπα για το ποδόσφαιρο. Ηταν άτυχος επειδή η ομάδα δεν κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε.

«Βρέθηκα μαζί του δύο φορές στην Ευρώπη, μιλήσαμε και του εξήγησα ότι σε αυτόν ο θεός του ποδοσφαίρου του έδωσε το δώρο, αλλά αυτό που κάνει είναι περίπλοκο», πρόσθεσε.

O Πελέ πιστεύει ωστόσο ότι ο Νεϊμάρ είναι «περισσότερος παίκτης» από τον Κιλιάν Μπαπέ, τον νεαρό Γάλλο που θριάμβευσε στο Μουντιάλ.

«Νομίζω ότι ο Νεϊμάρ είναι περισσότερο παίκτης από αυτόν, αλλά στην Ευρώπη όλοι μιλούν περισσότερο για τον Μπαπέ», είπε.

Στη συνέντευξη του ο Πέλε είπε ότι με τον Μαραντόνα έχει μια «τέλεια» σχέση μετά από κάποιες παρεξηγήσεις που αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια.

«Για μένα, ο Μαραντόνα ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες. Αν με ρωτήσετε, αν ήταν καλύτερος από ό,τι ο Μέσι: Ηταν πολύ καλύτερος! Υπάρχουν, επίσης, Μπεκενμπάουερ, Κρόιφ. Επίσης εξαιρετικοί παίκτες» τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...