778
|

Μήνυση κατά του Πολάκη για το «τσογλάνι» καταθέτει ο Στ. Πουλής

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2018, 12:32

Μήνυση κατά του Πολάκη για το «τσογλάνι» καταθέτει ο Στ. Πουλής

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2018, 12:32

Για «μανία και απίστευτη πολιτική δίωξη» από τον Παύλο Πολάκη προς το πρόσωπό του έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής, θύμα μιας απίστευτης –αν και πλέον τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει με τον συγκεκριμένο πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ– λεκτικής και υβριστικής επίθεσης με θύτη τον αν. υπουργό Υγείας (εδώ).

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» ο κ. Πουλής ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει μήνυση κατά του αν. υπουργού Υγείας μετά τις ύβρεις που έγραψε για τον ίδιο στο Facebook και αναπαράχθηκαν παντού στο Διαδίκτυο και κατήγγειλε ότι ο κ. Πουλάκης τον εκβίαζε ώστε να παγιδεύσει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και πρώην υπ. Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

«Ολα άρχισαν από τον Μάρτιο του 2017 όταν μας ζήτησε να δώσουμε ψευδή στοιχεία για να παγιδεύσουμε τον Άδωνι Γεωργιάδη. Μας ζήτησε να δώσουμε ψευδή στοιχειά ότι οι 22 επίμαχες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν παράνομες προσλήψεις με εντολή Γεωργιάδη. Στην αρχή μας πρόσφερε ανταλλάγματα. Μας είχαν στείλει επιθεωρητές της κυρίας Παπασπύρου που μας έλεγαν ότι είστε νέα παιδιά, έχετε μπροστά σας καριέρα και πείτε ό,τι πρέπει να πείτε διαφορετικά θα μας βρείτε απέναντι» εξιστόρησε το ιστορικό της υπόθεσης ο κ. Πουλής, για να συμπληρώσει:

«Τελείωσε η εξεταστική για το ΚΕΕΠΝΟ στην οποία είχε επενδύσει πολιτικά και 18 μήνες μετά δεν έβγαλε τίποτα. Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος… Αντίθετα αναδείχθηκαν τα 8 εκατ. ευρώ που έδωσε σε εταιρεία σεκιούριτι χωρίς διαγωνισμό, αναδείχθηκαν οι 2.000 προσλήψεις για το Προσφυγικό κόστους 70 εκατ. ευρώ, 20 εκατ. ευρώ από το ευρωπαϊκό ταμείο προσφύγων και 50 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθύμισε, τέλος, ότι «υπάρχει διαδικασία ανοιχτή από την εισαγγελία Διαφθοράς που έχει δώσει εντολή στην κυρία Παπασπύρου να εξετάσει τις καταγγελίες μας. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα, η κυρία Παπασπύρου συγκαλύπτει και δεν καλύπτει τα πεπραγμένα Πολάκη».

Νωρίτερα, ο κ. Πουλής μίλησε στον ΣΚΑΪ και είπε: «Ελπίζω ο κ. Πολάκης να μην κρυφτεί πίσω από την ασυλία του».

Την Τετάρτη, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις, ο κ. Πολάκης, επιτέθηκε στον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, τον οποίο αποκάλεσε «τσογλάνι» υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι ο ίδιος, η σύζυγός του και ο γαμπρός του έχουν κλέψει από τον Οργανισμό.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ΜΜΕ τα οποία αποκαλεί «βοθροκάναλα» που δίνουν στον κ. Πουλή βήμα για να μιλήσει διότι τα «τάιζε». Μάλιστα, τον κάλεσε να «φέρει πίσω τα χρήματα για να γλιτώσει τα ισόβια» και να αποκαλύψει αυτούς «που τους έκανε τις δουλειές»!

Το νέο αυτό διαδικτυακό παραλήρημα του κ. Πολάκη προκάλεσε την παρέμβαση του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε την έκπληξή του σχετικά με τη συμπεριφορά του αν. υπουργείου Υγεία και διερωτήθηκε αν ένας εν ενεργεία υπουργός έχει δικαίωμα να μιλάει έτσι σε έναν πολίτη.

«Τι εννοεί ο αναπληρωτής υπουργός; Ότι αυτός θα τον κλείσει ισόβια αλλά αν κάνει συμφωνία θα τον βγάλει στα 10 χρόνια;», αναρωτήθηκε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας:

«Πέραν του αστείου, το πράγμα σοβαρεύει!».

«Αυτός είναι εν ενεργεία Υπουργός! Σε έναν πολίτη, ό,τι και να είναι αυτός, επιτρέπεται να μιλάει έτσι; Και τί εννοεί; Ότι αυτός θα τον κλείσει ισόβια αλλά αν κάνει συμφωνία θα τον βγάλει στα 10 χρόνια; Έλα Χριστέ και Παναγία!» παρατήρησε.

«Σαν βασανιστής δεσμοφύλακας»

Ως «νέο κρούσμα της Πολακιάδας» περιέγραψε, από την πλευρά του, τα όσα συνέβησαν ο ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, εκφράζοντας την ανησυχία του.

«Η επίθεση αυτή υπερβαίνει σε χυδαιότητα όλα τα προηγούμενα. Έχουμε έναν υπουργό που απευθύνεται με τον τρόπο που θα απευθυνόταν ο βασανιστής δεσμοφύλακας στον βασανιζόμενο κρατούμενο και δεν υπήρξε καμία αντίδραση και λυπάμαι γιατί ήμουν και στο παρελθόν στο κόμμα αυτό» είπε ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στο Θέμα FM.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πρόβλημα είναι ότι ο Πολάκης όχι απλά διορίστηκε στη θέση αυτή από τον κ. Τσίπρα, όχι απλά είναι έμπιστος του Αλέξη Τσίπρα – γιατί προβεβλημένο στέλεχος δεν ήταν πριν την κυβέρνηση του 2015 – αλλά τον στηρίζει και δημοσίως λέγοντας ότι προσχωρεί στο δόγμα Πολάκη».

Αυτά είναι ανησυχητικά δείγματα είπε ο κ. Χρυσόγονος και αναφέρθηκε και στην απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που «αρνήθηκε άρση ασυλίας για ευρωβουλευτή της ΝΔ, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, λέγοντας ότι η δίωξη σε βάρος του έχει δείγματα μεροληψίας σε βάρος του και αυτό συμβαίνει σπανιότατα».

Για την υπόθεση εξέδωσε και η ΝΔ ανακοίνωση, καταδικάζοντας την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του κ. Πούλη.

«Στο ύφος του κ. Πολάκη αντανακλάται το ήθος του κ. Τσίπρα. Αυτός τον επέλεξε για υπουργό του, αυτός τον καλύπτει, αυτός κάνει ακόμη και διακοπές μαζί του. Όσο ο κ. Τσίπρας ανέχεται τη χυδαιότητά του κ. Πολάκη, τόσο αυτή θα χαρακτηρίζει και τον ίδιο».

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας επισυνάπτεται και η επίμαχη ανάρτηση του κ. Πολάκη, καθώς και μία φωτογραφία που απεικονίζει τον πρωθυπουργό να κοιτάζει έναν καθρέπτη, στον οποίο διακρίνεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...