394
Ο περυσινός νικητής του τάλεντ σόου «Amadeus Factory», ακορντεονίστας Λορέντσο Αλμπανέζε | Amadeus Factory / Facebook

Ποιο «X-Factor»; Οι Ιταλοί έχουν talent show κλασικής μουσικής!

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2018, 19:29
Ο περυσινός νικητής του τάλεντ σόου «Amadeus Factory», ακορντεονίστας Λορέντσο Αλμπανέζε
|Amadeus Factory / Facebook

Ποιο «X-Factor»; Οι Ιταλοί έχουν talent show κλασικής μουσικής!

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2018, 19:29

Τα περίφημα «τάλεντ σόου» ξεφυτρώνουν εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια στην τηλεόραση σαν μανιτάρια. Από το «The Voice» ως το «X-Factor», και με πολλές ακόμη παραλλαγές τους, τα ριάλιτι τραγουδιού που καταγράφουν το άγχος και τη φιλοδοξία εκατοντάδων χιλιάδων νέων, κυριαρχούν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

To smartphone στην άκρη, καθώς η διαγωνιζόμενη κάνει πρόβα με την κλασική της κιθάρα (Facebook)

Επρεπε λοιπόν να ξεκινήσει μία μουσική επανάσταση από την Ιταλία, τη χώρα που φημίζεται για την κλασική παιδεία της στη μουσική. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica,  το «Amadeus Factory», ένα workshop που απευθύνεται αποκλειστικά σε κλασικούς μουσικούς και ερμηνευτές, είναι η απάντηση-αντίδοτο στην όλη ποπ φρενίτιδα της εποχής μας.

Πιάνο με ουρά, πιανίστες με ταλέντο (Facebook)

Ξεκίνησε πέρυσι, ως απλό workshop που διοργάνωσε το ιταλικό μουσικό περιοδικό «Amadeus». Μεγάλος νικητής, αναδείχτηκε για το 2017 ο Λορέντσο Αλμπανέζε. Η απήχηση που είχε και οι εκατοντάδες αιτήσεις συμμετοχής, έκαναν τους διοργανωτές να το προτείνουν και ως τηλεοπτικό προϊόν. Και κάπως έτσι, το «Amadeus Factory» θα αρχίσει να προβάλλεται τον Νοέμβριο του 2018 από την ιταλική τηλεόραση.

Στιγμιότυπο από τη βραδιά του περσινού τελικού (Facebook)

Στόχος του συγκεκριμένου πρότζεκτ είναι να προσανατολιστούν όσο περισσότεροι νέοι στην κλασική μουσική, η οποία σίγουρα χρειάζεται πολλές και πιο κοπιαστικές ώρες μελέτης από το να γίνεις ένας ακόμη ποπ τραγουδιστής.

Οι προετοιμασίες και οι εικόνες από αυτό το τόσο διαφορετικό τάλεντ σόου, ξεχειλίζουν από ήχους βιολιού και βιολοντσέλου, παρτιτούρες με νευρικές σημειώσεις γραμμένες επάνω τους, πλήκτρα που παίρνουν φωτιά και παιδιών που κρυφοκοιτάζουν με αγωνία από την κουίντα, λίγο προτού βγουν στη σκηνή και δοκιμαστούν μπροστά σε κοινό και κριτική επιτροπή.

Ο πανευτυχής νικητής του περσινού «Amadeus Factory», ο ακορντεονίστας Λορέντσο Αλμπανέζε, βίωσε στιγμές πραγματικού σταρ λίγο μετά τη νίκη του (Facebook)

Προκειμένου να βρεθεί η εκκολαπτόμενη αφρόκρεμα της κλασικής μουσικής, οι υπεύθυνοι του «Amadeus Factory» επισκέφτηκαν κάνοντας ακροάσεις σε περίπου 80 μουσικά σχολεία, ωδεία και πανεπιστήμια της Ιταλίας. Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που αποφασίζουν από νωρίς να αφοσιωθούν στην καλή πλευρά της μουσικής. Και χάρη σε αυτό το πρόγραμμα, ήρθε η ώρα να βγουν από τα στενά όρια ενός ωδείου και να τους γνωρίσει-ακούσει όλος ο κόσμος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...