258
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 | ΑΝΤ1/WebTV

Πλεύρης: Βούληση της κυβέρνησης να μην υπάρξουν μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2022, 11:17
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1
|ΑΝΤ1/WebTV

Πλεύρης: Βούληση της κυβέρνησης να μην υπάρξουν μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2022, 11:17

Μια πιο αισιόδοξη εικόνα για την πορεία της Covid-19 στη χώρα μας –τουλάχιστον πιο αισιόδοξη από αυτή που περιγράφουν οι ειδικοί, όπως οι καθηγητές Νίκος Τζανάκης και Δημοσθένης Σαρηγιάννης– έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σε συνέντευξη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι ορισμένοι από τους λεγόμενους «σκληρούς δείκτες» της πανδημίας κινούνται πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά τις διασωληνώσεις, αυτή τη στιγμή είναι περίπου 140 ενώ οι ειδικοί αρχικά είχαν προβλέψει ακόμη και 400 στο τέλος Ιουλίου, παρατήρησε.

Ο ίδιος επέμεινε πως τα κρούσματα ακολουθούν πτωτική πορεία εδώ και δύο εβδομάδες. Παραδέχτηκε μεν ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός νοσηλειών αλλά επεσήμανε τη διαφορά ότι μιλάμε κυρίως για μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες οι οποίοι πάσχουν και από κάποια άλλα νοσήματα και έχουν «και» κορονοϊό. Συνεχίζοντας, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι το φθινόπωρο περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων καθώς η κινητικότητα από τους ανοιχτούς χώρους θα μεταφερθεί σε κλειστούς.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν μέτρα το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης είπε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα, αλλά αυτό θα κριθεί και από την πορεία της πανδημίας.

Το ίδιο ισχύει ως πρόθεση και για τα εμβόλια, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι έχουν αποδειχτεί καθοριστικά για την αναχαίτιση της πανδημίας και η αναγκαιότητά τους, κυρίως στις ευπαθείς ομάδες, είναι δεδομένη.

Για το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών είπε ότι θα βρίσκονται σε αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, όπως έχει ειπωθεί, και μέχρι τότε η κυβέρνηση δεν προτίθεται να επανεξετάσει το μέτρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News