378
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η υπόθεση του Παλαμά έχει ακόμα «πολύ ψωμί» και εμπλεκόμενους πολλούς υγειονομικούς | INTIMEnews

Πλεύρης: Με πλαστά πιστοποιητικά πολλοί υγειονομικοί από διάφορες Υγειονομικές Περιφέρειες

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 15:04
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η υπόθεση του Παλαμά έχει ακόμα «πολύ ψωμί» και εμπλεκόμενους πολλούς υγειονομικούς
|INTIMEnews

Πλεύρης: Με πλαστά πιστοποιητικά πολλοί υγειονομικοί από διάφορες Υγειονομικές Περιφέρειες

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 15:04

Η αποκάλυψη της «φάμπρικας» με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά έφερε στη φόρα περιπτώσεις πολλών ανεμβολίαστων υγειονομικών –γιατροί και νοσηλευτές– που έκαναν χρήση της εν λόγω «υπηρεσίας» προκειμένου να εξασφαλίσουν το «πολυπόθητο» χαρτί με το οποίο θα απέφευγαν την αναστολή εργασίας (λόγω υποχρεωτικότητας που ορίζει ο νόμος).

Οπως έκανε γνωστό στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η ΕΔΕ που διενεργήθηκε στον Παλαμά έδειξε ότι ανάμεσα στα δεκάδες πλαστά πιστοποιητικά υπάρχουν πολλά τα οποία δόθηκαν σε υγειονομικούς από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουλάχιστον μία περίπτωση αφορά νοσηλεύτρια στην Κοζάνη, το πιστοποιητικό της οποίας έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ άλλες δύο –ενός γιατρού και μίας ακόμη νοσηλεύτριας– δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

«Ζήτησα να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ και να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Φάνηκε ότι άλλοι υγειονομικοί αναζήτησαν αυτό το παράνομο δίκτυο για να πάρουν πλαστό πιστοποιητικό», είπε στο κοινοβούλιο ο υπουργός Υγείας.

Παρουσιάζοντας εξάλλου την τροπολογία για τις κυρώσεις που εισάγονται για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς, αλλά και για την παύση της αναστολής καθηκόντων των υγειονομικών του ΕΣΥ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δόσης εμβολίου, πρόσθεσε:

«Ως ένδειξη καλής θέλησης και σεβασμού δίνουμε τη δυνατότητα στους υγειονομικούς να επιστρέψουν αμέσως μετά την πρώτη δόση. Oμως, δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση. Γι’ αυτό αυστηροποιούμε το πλαίσιο, ώστε εκτός από ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, να μπαίνει και διοικητικό πρόστιμο. Το πρόστιμο είναι για αυτόν που ζητά το πλαστό πιστοποιητικό ή που δηλώνει ψευδώς ότι νόσησε. Οσοι δήλωσαν ψευδή νόσηση να γνωρίζουν ότι η δήλωσή τους θα εξεταστεί».

Το διοικητικό πρόστιμο που θα επιβάλλεται, διευκρίνισε ο υπουργός, είναι ύψους 5.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. «Αν ίσχυε αυτή η διάταξη στην υπάλληλο στον Παλαμά Καρδίτσας, θα καταλογιζόταν πρόστιμο 5.000 ευρώ επί περίπου 40 περιστατικά», ανέφερε ενδεικτικά.

Ο κ. Πλεύρης ζήτησε επίσης από τους υγειονομικούς που κάνουν χρήση πλαστών βεβαιώσεων, να βγουν και να το πουν: «Οσοι έχουν κάνει χρήση να το πουν τώρα. Θα το βρούμε. Δεν θέλουμε να βγάζουμε σε αναστολή υγειονομικούς. Oμως όσοι έχουν κάνει τέτοιες πράξεις, είναι πράξη μέγιστης απαξίας. Δείχνει ροπή προς εγκληματική πράξη», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας, τέλος, εμμέσως πλην σαφώς τον εμβολιασμό του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ (και γιατρού) Παύλου Πολάκη, ο κ. Πλεύρης δήλωσε με νόημα:

«Η υποχρεωτικότητα είχε αποτέλεσμα. Χαιρετίζουμε και όσους ιδιώτες ιατρούς-βουλευτές εμβολιάστηκαν χθες, γνωρίζοντας ότι σήμερα θα ερχόταν η τροπολογία…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...