483
| CreativeProtagon

Πολάκης: Ο αντιεμβολιαστής που εμβολιάστηκε

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 7 Σεπτεμβρίου 2021, 12:15

Πολάκης: Ο αντιεμβολιαστής που εμβολιάστηκε

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 7 Σεπτεμβρίου 2021, 12:15

Εμβολιάστηκε ο Πολάκης και αντί να στάξει η ουρά του γαϊδάρου στον στάβλο, «ιδού το καταπέτασμα του ναού εσχίσθη απ’ άνωθεν έως κάτω, εις δύο» που λέει και η Καινή Διαθήκη. Χαμός στην ειδησεογραφία και στα social, μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν έβγαλε ανακοίνωση επί του θέματος. Μπροστά στη συγκλονιστική αυτή εξέλιξη, τύφλα να ‘χει η είδηση της αναχώρησης του Μίκη στα περιβόλια τ’ ουρανού.

Ο αντιεμβολιαστής εμβολιάστηκε, ο σκληρός αρνητής είπε το μεγάλο «ναι», ο μέγας αντιρρησίας ήρε τις αντιρρήσεις του. Μπήκε κι αυτός πειθήνια στην ουρά που μπαίνουν τα πρόβατα που άγονται και φέρονται από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους της λίστας Πέτσα, σωστά; Αυτός που δεν σήκωνε αμφισβήτηση στην «επιστημοσύνη» του, που υπαγόρευε την άρνηση εμβολιασμού ως τώρα, το τρύπησε τελικά το μπράτσο του και δέχτηκε στο άγιο κορμί του ένα άκρως αμφισβητήσιμο σκεύασμα πάνω στο οποίο παίζονται πελώρια παιχνίδια εις βάρος των λαών, καλά τα γράφω;

«Αλλαξαν άρδην οι συνθήκες», αν κατάλαβα καλά από την ανάρτησή του. Το ίδιο λένε και οι αποτυχημένοι πολιτικοί συντάκτες που άλλες υπουργοποιήσεις αναγγέλλουν για τους επικείμενους ανασχηματισμούς και άλλους υπουργούς βλέπουν στον τελικό κατάλογο. Αλλάζουν άρδην οι συνθήκες, τι πιο βολικό; Οι οποίες νέες συνθήκες (κατά την ανάρτησή του) είναι η ηλικία του (56-57 με κάποια προβλήματα υγείας), η δραστηριότητά του ως ενεργός γιατρός, το τέταρτο κύμα της πανδημίας και η επιλογή του Pfizer ως καταλληλότερου εμβολίου. Πείτε μου, ποιο από αυτά δεν ίσχυε πριν από τρεις μήνες, για να μην τρελαθούμε.

Για να είμαι βέβαια ακριβοδίκαιος, σε κάποια ανάρτησή του είχε γράψει ότι θα αποφασίσει Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, οπότε είναι συνεπής ως προς αυτό. Εχει να το λέει. Πλην παραλλήλως είναι ανακόλουθος με τη διαρκή, λυσσαλέα αντίδρασή του στον εμβολιασμό, με τη σταθερή άρνησή του απέναντι σε κάθε μέτρο προφύλαξης, με δεκάδες πύρινους λόγους του εδώ κι εκεί, με εκατοντάδες αναρτήσεις ουσιαστικής συνταύτισής του με το κίνημα και τη λογική των αρνητών.

Να με συμπαθά ο αψύς, αλλά όλα αυτά είναι τρίχες. Ο τύπος είναι αρνητής με πατέντα, αλλά δίχως «μπέτη» που λένε στην Κρήτη του. Οπου «μπέτης» (αρσενικό) στο νησί του, σημαίνει κυριολεκτικά το στήθος, μεταφορικά το σθένος. Μόλις του είπανε ότι δεν θα μπορεί ως ανεμβολίαστος να πιάσει νυστέρι, το γύρισε αυτομάτως το πράγμα. Καλή η αντίσταση και η ανυπακοή, αλλά όχι να χάσουμε και τη δουλίτσα μας.

Ολο φρου φρου κι αρώματα είναι ο αψύς, έξω έξω έχει τις ασίγαστες οργές και τα «θα σας δείξω εγώ», αλλά μόλις χρειαστεί να βάλει το κεφαλάκι του στον ντορβά, την κάνει τη σφακιανή κωλοτούμπα με περίσσεια χάρη. Σαν παλιότερα, που ακόνιζε τα μαχαίρια του να ξεκάμει τους μνημονιακούς, αλλά μετά ευκολότατα τη σήκωσε την ακροαριστερή χερούκλα του και ψήφισε τα δικά τους μνημόνια και τις δεσμεύσεις της δημόσιας περιουσίας στους ξένους για 99 χρόνια. Ετσι και τώρα. Μια χαρά το άπλωσε και τώρα το μπράτσο του στη βελονίτσα.

Καλά το ‘κανε. Γλίτωσε από ΜΕΘ και ενδεχόμενο θάνατο. Τον μπέτη του, όμως, δεν τον γλίτωσε από το ξεφτιλίκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News