264
Από τις διαμαρτυρίες συλλογικοτήτων στη Θεσσαλονίκη για τους πλειστηριασμούς, την Τετάρτη | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πλειστηριασμοί: «Στο σφυρί» πρώτες κατοικίες για οφειλές από 30.000 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2017, 21:02
Από τις διαμαρτυρίες συλλογικοτήτων στη Θεσσαλονίκη για τους πλειστηριασμούς, την Τετάρτη
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πλειστηριασμοί: «Στο σφυρί» πρώτες κατοικίες για οφειλές από 30.000 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2017, 21:02

Στα λόγια και στις υποσχέσεις έμεινε η προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα, καθώς μόνο την Τετάρτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 15 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, μόνο στον Νομό Αττικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έγιναν πλειστηριασμοί διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, ακόμη και για οφειλές 30.000 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι τα στελέχη της παρούσας κυβέρνησης έκαναν λόγο για απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ μιλούσαν ακόμη και για σεισάχθεια, προκειμένου να προστατευθεί το μεγαλύτερο αγαθό του έλληνα πολίτη, το σπίτι του. Στην πορεία, η καθολική προστασία και η σεισάχθεια έγιναν «προστασία για κάτω των 300.000 ευρώ», για να φτάσουμε έναν σχεδόν μήνα πριν από τη δύση του 2017 και την αυγή του 2018, να χάνονται πρώτες κατοικίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, για οφειλές μόλις 30.000 ευρώ.

Σε όλη την Αττική, λοιπόν, μόνο την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 15 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και συγκεκριμένα στις περιοχές της Αθήνας, της Νίκαιας, του Μοσχάτου, του Αμαρουσίου, της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου. Οι πλειστηριασμοί έγιναν τόσο ηλεκτρονικά, όσο και με τον παραδοσιακό τρόπο και παρά τις αντιδράσεις από οργανώσεις και πολίτες.

Στο Χαλάνδρι, λόγου χάρη, χάθηκε πρώτη κατοικία για οφειλή 43.000 ευρώ. Στη Νίκαια, βγήκε σε πλειστηριασμό τετραώροφο, που μοιραζόταν οικογένεια, με δύο πρώτες κατοικίες. Στο Μοσχάτο, χάθηκε σπίτι περίπου 60 τετραγωνικών, για οφειλή μόλις 30.000 ευρώ!

Ετσι, μόνο όσοι έχουν υπαχθεί στον Νόμο Κατσέλη ή προλάβουν να υπαχθούν έως το τέλος του 2017, καθώς από το 2018 δεν θα έχουν δικαίωμα, θα μπορούν να καταφύγουν στο δικαστήριο και να «φρενάρουν» ή να αποφύγουν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News