323
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό | ΕΡΤ/YouTube

Πλακιωτάκης: «Αισθάνθηκα τη μοναξιά της ασθένειας»

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 10:35
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό
|ΕΡΤ/YouTube

Πλακιωτάκης: «Αισθάνθηκα τη μοναξιά της ασθένειας»

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 10:35

Πάνω από τρεις εβδομάδες, συνολικά 25 ημέρες, έμεινε στον «Ευαγγελισμό» –τον περισσότερο καιρό μάλιστα σε μονάδα Εντατικής– ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό. Υστερα από τόσες μέρες μάχης με την Covid-19, αλλά και με μια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, ο 52χρονος πολιτικός από την Κρήτη έλαβε τελικά εξιτήριο την Τρίτη και επέστρεψε σπίτι του. Το πρωί της Τετάρτης, εμφανώς αδυνατισμένος, μίλησε μέσω Skype στην ΕΡΤ1.

«Σίγουρα είναι μια ξεχωριστή ημέρα, να επιστρέφεις σπίτι σου ύστερα από τόσες μέρες. Είναι μια ανακούφιση. Λόγω της κόπωσης χρειάζονται κάποιες μέρες ανάρρωσης. Το σημαντικό είναι ότι είμαι καλά» είπε στη συνέντευξή του στον Γιάννη Πιταρά.

«Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες. Διότι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα ενός ιού που δεν γνωρίζεις ποια όρια έχει, είναι λογικό να αισθανθείς ανησυχία, να αισθανθείς τη μοναξιά της ασθένειας. Από την άλλη, βίωσα τις προσπάθειες τόσο των γιατρών όσο και των νοσηλευτών. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την καθημερινή φροντίδα και τη συνεχή προσπάθεια, όχι μόνο για εμένα», είπε.

«Μου έλειψε η δουλειά μου, αλλά πάνω από όλα μου έλειψε η οικογένειά μου», συμπλήρωσε ο υπουργός, ο οποίος μίλησε για τη δύναμη της οικογένειας, των συνεργατών και των συμπατριωτών του.

Ως προς το πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα, είπε: «Είχα την ατυχία να προσβληθώ και από μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσω. Σίγουρα ο οργανισμός χρειάζεται τόνωση. Κάποιες μέρες θα καθήσω σπίτι ώστε να αναρρώσω πλήρως, ώστε να μπορέσω με πλήρη επάρκεια να επανέλθω στα καθήκοντά μου –αν και ουσιαστικά έχω επανέλθει, καθώς η επαφή μου με τους συνεργάτες μου είναι καθημερινή».

«Σε κάθε όμως περίπτωση θέλω να στείλω πραγματικά ως παθών ένα μήνυμα –ήμουν ένας άνθρωπος ο οποίος τηρούσα με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα προφύλαξης, αλλά αυτό αποδεικνύει ότι απέναντι στον ιό κανείς δεν είναι άτρωτος. Θέλω να κάνω έκκληση προς όλους να τηρούμε τα μέτρα. Να περιορίσουμε τις μετακινήσεις, να περιορίσουμε τις επαφές μας. Για να ατενίσουμε το μέλλον μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...