219
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (εδώ στη Βουλή) ξεκαθάρισε στους πρυτάνεις ότι το σχέδιο για την αστυνόμευση εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα προχωρήσει | ΙΝΤΙΜΕnews

Χρυσοχοΐδης: Ιδεοληψία να υπάγεται στον πρύτανη το Σώμα φύλαξης των ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 09:49
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (εδώ στη Βουλή) ξεκαθάρισε στους πρυτάνεις ότι το σχέδιο για την αστυνόμευση εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα προχωρήσει
|ΙΝΤΙΜΕnews

Χρυσοχοΐδης: Ιδεοληψία να υπάγεται στον πρύτανη το Σώμα φύλαξης των ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 09:49

Μετά τον Πρωθυπουργό (εδώ) και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του την Τετάρτη, ότι το νέο ειδικό Σώμα φύλαξης των Πανεπιστημίων θα υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία, ανεξαρτήτως των ενστάσεων που έχουν διατυπώσει εσχάτως οι πρυτάνεις.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open, o κ. Χρυσοχοΐδης, χαρακτήρισε «ιδεοληψία» το επιχείρημα να υπάγεται στον πρύτανη το νέο Σώμα και όχι στην ΕΛ.ΑΣ.

Δεν έχει δικαίωμα ο πρύτανης να λέει στον αστυνομικό πώς θα κάνει τη δουλειά του, αν θα συλλάβει ή όχι κάποιον που παρανομεί, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος θα στελεχώνεται από εκπαιδευμένο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για ήπια αστυνόμευση εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από άοπλους αστυνομικούς που θα φορούν ξεχωριστή στολή.

Το νέο Σώμα θα υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ., επανέλαβε και θα στεγάζεται στα γραφεία του εκάστοτε Ιδρύματος.

Θα αποτρέπει εγκληματικές ενέργειες και επεισόδια βίας ή θα τα βεβαιώνει με δικογραφία. καθώς -όπως σημείωσε ο υπουργός- ο αστυνομικός έχει αρμοδιότητες προανακριτικής διαδικασίας.

Δουλειά του είναι η προστασία της πανεπιστημιακής περιουσίας και η αποτροπή εγκληματικών ενεργειών εντός του πανεπιστημιακού χώρου, επανέλαβε και αν τελείται αδίκημα θα μπορεί να συλλαμβάνει τον δράστη.

Τέλος στο αίσθημα ατιμωρησίας, οι μειοψηφίες δεν θα κάνουν πια ό,τι θέλουν, αυτή η εποχή τελείωσε, ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...