348
O Πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στο ορφανοτροφείο | SOOC

Στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» ο Πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 10:29
O Πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στο ορφανοτροφείο
|SOOC

Στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» ο Πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 10:29

Το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το συγκεκριμένο ορφανοτροφείο ιδρύθηκε και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1921, και σήμερα φιλοξενεί 23 κορίτσια από 9 έως 21 ετών.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους που ζουν τα παιδιά από την πρόεδρο του Ιδρύματος Θεοφανώ Παπαζήση, τη διευθύντρια Βασιλεία Μαύρου και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.

Η κυρία Παπαζήση είπε στον Πρωθυπουργό ότι μέσα μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες το κλίμα στο ίδρυμα είναι ζεστό και οικογενειακό προσθέτοντας ότι πολλά από τα κορίτσια το νιώθουν σαν σπιτι τους και έτσι ακόμη και μετά την ενηλικίωση τους γυρίζουν και βοηθούν.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους στο Ίδρυμα για όσα προσφέρουν καθημερινά. Παράλληλα άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο.

«Στεκόμαστε πάντα κοντά στα Ιδρύματα, ειδικά στα ιδρύματα τα οποία ασχολούνται με τα παιδιά και σε επίπεδο κοινωνικής κρατικής πολιτικής αλλά και σε επίπεδο συντονισμού με ένα δίκτυο δωρητών τους οποίους προσπαθούμε να κατευθύνουμε προς δράσεις που θεωρούμε ότι αξίζουν της προσοχής τους και της στήριξής τους», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη συνομιλία του με τους παιδαγωγούς και τα στελέχη του Ιδρύματος στο αναγνωστήριο.

Το ορφανοτροφείο φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 17 ανήλικα και 6 ενήλικα κορίτσια από 9 έως 21 ετών.

Στη βεράντα του ιδρύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά και τους έκανε δώρο από ένα τάμπλετ, ενώ τα κορίτσια του έδωσαν ζωγραφιές με ευχές. Συνάντησε μάλιστα και ένα από τα κορίτσια που είχε υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αύγουστο του 2019 μαζί με την Εθνική Ομάδα Αστέγων.

Πριν επισκεφθεί το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ήταν προγραμματισμένη για το περασμένο Σάββατο αλλά είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επόμενος σταθμός του κ. Μητσοτάκη, τα Γιαννιτσά όπου επισκέφθηκε το νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας, ενώ ακολούθησαν οι επισκέψεις στο Νοσοκομείο Εδεσσας και το Νοσοκομείο Βέροιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...