398
Ο Πίπο Τζεφιρέλι στην κηδεία του πατέρα του, στη Φλωρεντία, το 2019 | Laura Lezza/Getty Images

Πίπο Τζεφιρέλι: Γιατί ο «Ρωμαίος» και η «Ιουλιέτα» το θυμήθηκαν μετά από 55 χρόνια;

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2023, 20:19
Ο Πίπο Τζεφιρέλι στην κηδεία του πατέρα του, στη Φλωρεντία, το 2019
|Laura Lezza/Getty Images

Πίπο Τζεφιρέλι: Γιατί ο «Ρωμαίος» και η «Ιουλιέτα» το θυμήθηκαν μετά από 55 χρόνια;

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2023, 20:19

Στην αντεπίθεση πέρασε ο γιος του Φράνκο Τζεφιρέλι εναντίον των δύο πρωταγωνιστών της ταινίας του πατέρα του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», του 1968,  οι οποίοι μήνυσαν την Paramount Studios για παιδική κακοποίηση επειδή παρουσιάστηκαν γυμνοί σε μία σκηνή.

Η Ολίβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ, οι οποίοι ήταν 15 και 16 ετών αντίστοιχα, όταν γυρίστηκε η ταινία, ισχυρίζονται ότι ο Τζεφιρέλι τους έκανε να γυρίσουν τη σκηνή χωρίς να φορούν ρούχα, ενώ αρχικά τους είχε πει ότι θα φορούσαν κολλητές στολές στο χρώμα του δέρματος.

Ισχυρίστηκαν ότι ο σκηνοθέτης, ο οποίος πέθανε το 2019, τους είπε ότι «η ταινία θα αποτύχει» αν δεν γυρίσουν τη σκηνή γυμνοί.

Την Παρασκευή, ο Πίπο Τζεφιρέλι, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του Ιδρύματος Franco Zeffirelli, είπε ότι η ερωτική σκηνή δεν είχε καμία σχέση με «πορνογραφία».

«Ο ίδιος ο Τζεφιρέλι κατηγορήθηκε ότι ήταν αντιδραστικός ακριβώς επειδή, ξανά και ξανά, είχε εκφραστεί κατά της πορνογραφίας», πρόσθεσε. «Οι γυμνές εικόνες στην ταινία εκφράζουν την ομορφιά, τη μεταφορά, θα έλεγα ακόμη και την ειλικρίνεια, της αμοιβαίας προσφοράς και δεν περιέχουν τίποτα το νοσηρό».

Η ταινία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Τζεφιρέλι, για την οποία κέρδισε δύο Όσκαρ. Οι Χάσεϊ και Γουάιτινγκ, σήμερα πλέον άνω των 70 ετών, κέρδισαν τη Χρυσή Σφαίρα για τις ερμηνείες τους.

Στην μήνυση που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες στις 30 Δεκεμβρίου, οι δυο τους κατηγορούν την Paramount για τη «σεξουαλική εκμετάλλευσή» τους ως έφηβοι ηθοποιοί.

Επίσης, ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί «ψυχική οδύνη και συναισθηματική δυσφορία» τα χρόνια που ακολούθησαν από τότε που γυρίστηκε η ταινία και ότι έχουν χάσει ευκαιρίες απασχόλησης. Ζητούν αποζημίωση «που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 500 εκατ. δολάρια».

Ο Πίπο Τζεφιρέλι είπε ακόμα ότι νομίζει πως οι δύο παραγωγοί της ταινίας, ο Τζον Μπράμπουρν και ο Αντονι Χάβελοκ-Αλαν, είχαν γραπτή συγκατάθεση από τους γονείς των ηθοποιών.

«Είναι ντροπιαστικό να ακούς ότι σήμερα, 55 χρόνια μετά τα γυρίσματα, δύο ηλικιωμένοι ηθοποιοί που χρωστάνε την φήμη τους ουσιαστικά σε αυτήν την ταινία, “ξύπνησαν” και είπαν ότι έχουν υποστεί κακοποίηση που τους έχει προκαλέσει χρόνια άγχους και συναισθηματικής δυσφορίας», τόνισε.

«Μου φαίνεται ότι όλα αυτά τα χρόνια, διατηρούσαν πάντα μια σχέση βαθιάς ευγνωμοσύνης και φιλίας με τον Τζεφιρέλι, δίνοντας εκατοντάδες συνεντεύξεις για την “ευτυχισμένη” εμπειρία τους, η οποία στέφθηκε με παγκόσμια επιτυχία», πρόσθεσε.

Ο Πίπο Τζεφιρέλι επεσήμανε ότι η Χάσεϊ συνέχισε να εργάζεται με τον πατέρα του στην επική μίνι σειρά «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», και ότι ο Γουάιτινγκ πήγε στην κηδεία του διάσημου σκηνοθέτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...