283
Τα καθίσματα του αεροσκάφους είχαν αφαιρεθεί και μέσα του βρέθηκαν 69 «δέματα» κοκαΐνης | YouTube

Πιλότος προσγείωσε και εγκατέλειψε τζετ με δύο τόνους κοκαΐνη

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 15:32
Τα καθίσματα του αεροσκάφους είχαν αφαιρεθεί και μέσα του βρέθηκαν 69 «δέματα» κοκαΐνης
|YouTube

Πιλότος προσγείωσε και εγκατέλειψε τζετ με δύο τόνους κοκαΐνη

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 15:32

Πάνω από δύο τόνοι κοκαΐνη, με αξία που ξεπερνά τα 80 εκατ. δολάρια, βρέθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροσκάφος στο Μπελίζ, τη μικροσκοπική χώρα της Κεντρικής Αμερικής που έχει περίπου την ίδια έκταση με τη Θεσσαλονίκη αλλά αποτελεί ένα αγαπημένο «πεδίο δράσης» ανθρώπων που κινούνται στα όρια του του νόμου, ή πέραν αυτών.

Το ιδιωτικό τζετ είχε εντοπιστεί στη Βενεζουέλα και ακολουθούνταν από τις αρχές, όταν προσγειώθηκε σε αυτοσχέδιο διάδρομο προσγείωσης. Η τοπική αστυνομία δεν βρήκε κανένα ίχνος του πιλότου ή των επιβατών, οι οποίοι προφανώς είχαν διαφύγει, πάρα μόνο δύο αυτόματα οπλοπολυβόλα και… 2.306 κιλά κοκαΐνη.

Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μπελίζ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών στην ιστορία της χώρας. Μιλώντας στους Times του Λονδίνου, αποκάλυψε πως οι κινήσεις του τζετ παρακολουθούνταν από τη Βενεζουέλα και «το ακολουθούσε ένα αεροσκάφος από μια άλλη κεντροαμερικανική χώρα μέχρι που έφτασε στον δικό μας εναέριο χώρο».

Οι διακινητές των ναρκωτικών μάλλον σχεδίαζαν να περάσουν το «εμπόρευμά» τους προς τα βόρεια, ίσως στην Κούβα ή στη νότια ακτή των ΗΠΑ, διά θαλάσσης.

Ενα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο, όταν ένα αεροπλάνο που μετέφερε κοκαΐνη προσγειώθηκε λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Μπελίζ και οι επιβάτες του συνελήφθησαν, έπειτα από ανταλλαγή πυρών με τις τοπικές αρχές.

Τον επόμενο μήνα, ένα ακόμη τζετ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και άδειο κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Αργότερα, βρέθηκαν σακιά με 900 κιλά κοκαΐνη στη ζούγκλα του Κουιντάνα Ρου, που βρίσκεται στην άλλη μεριά των συνόρων.

Στην ίδια τοποθεσία στο Μεξικό είχε προσγειωθεί και είχε εντοπιστεί ένα ακόμη αεροπλάνο, που προσγειώθηκε σε έναν αυτοκινητόδρομο, αλλά αυτή τη φορά οι επιβαίνοντες κατάφεραν να ξεφύγουν, παίρνοντας μαζί τους και ένα μέρος του φορτίου, αφού προηγουμένως αντάλλαξαν πυρά με τη μεξικανική αστυνομία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...