178
Διάθεση self tests από τα φαρμακεία (φωτογραφία αρχείου) | Intime

ΠΦΣ: Κανονικά η διάθεση self tests από τα φαρμακεία

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 17:29
Διάθεση self tests από τα φαρμακεία (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

ΠΦΣ: Κανονικά η διάθεση self tests από τα φαρμακεία

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 17:29

Συνεχίζεται απρόσκοπτα η διάθεση δωρεάν self tests από τα φαρμακεία όλης χώρας. Την απόφαση έλαβε το απόγευμα της Τρίτης ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

«Με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινού και με κοινωνική ευαισθησία το διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ με ψήφους 11 υπέρ, τρεις κατά και μία λευκή, αποφάσισε τη συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες (7ο και 8ο)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας και η κοινωνική μας ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις. Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον κορονοϊό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς.

Η μόνη προϋπόθεση που έθεσαν οι φαρμακοποιοί είναι τα τέσσερα self tests σε κάθε δικαιούχο να δοθούν εφάπαξ και όχι σταδιακά, που θα τους επιβαρύνει με μεγαλύτερο φόρτο εργασίας. Αυτό άλλωστε ήταν και η πρόταση της κυβέρνησης.

Μένει πλέον να φανεί τι θα γίνει με τους δύο «αντάρτες» Φαρμακευτικούς Συλλόγους, της Αττικής και της Αχαΐας, που έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν στον προγραμματισμό της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...