218
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεξιά, στις δηλώσεις του στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά | SKAI

Πέτσας: Προληπτικά στο σπίτι λόγω του κορονοϊού – Πότε θα ανακοινωθούν μέτρα

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2020, 10:59
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεξιά, στις δηλώσεις του στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά
|SKAI

Πέτσας: Προληπτικά στο σπίτι λόγω του κορονοϊού – Πότε θα ανακοινωθούν μέτρα

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2020, 10:59

Στην κατοικία του και σε σχετική απομόνωση θα παραμείνει για τις επόμενες δύο εβδομάδες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η σύζυγός του οποίου διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Το τεστ για τον ίδιο ήταν αρνητικό.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, μέσω βίντεο, είπε ότι η σύζυγός του είναι καλά στην υγεία της και ότι μένει μακριά από τα άλλα μέλη της οικογένειας. Τόνισε, μάλιστα ότι «θα λάβουμε ό,τι μέτρο χρειαστεί και νωρίτερα, ως μέτρο πρόληψης».

Ο ίδιος θα παραμείνει κατ’οίκον για τις επόμενες δύο εβδομάδες και ότι θα ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως. Θα ενημερώσει σχετικά και τον Πρωθυπουργό.

Εστειλε ακόμη το μήνυμα πως οι πολίτες πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Σε ό,τι αφορά άλλα ζητήματα της επικαιρότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι μετά το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας 16 Μαρτίου θα ανακοινωθούν μέτρα για όσους πλήττονται από τον κορονοϊό. Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής η οικονομία δεν έχει κανένα θέμα και η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα.

Αφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί πέραν της 30ης Απριλίου η ημερομηνία προστασίας της πρώτης κατοικίας, σημειώνοντας ότι το πάγωμα των πλειστηριασμών είναι ένα από τα μετρά που εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων άρσης της αβεβαιότητας και αποφυγής της αναταραχής σε νοικοκυριά και τράπεζες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...