285
Ο Γιώργος Μιχελής | .

Πέθανε «ένας ήσυχος άνθρωπος», ο τραπεζίτης Γιώργος Μιχελής

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2019, 14:34
Ο Γιώργος Μιχελής | .

Πέθανε «ένας ήσυχος άνθρωπος», ο τραπεζίτης Γιώργος Μιχελής

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2019, 14:34

Εφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 69 ετών μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο ο πρόεδρος της Attica Bank Γιώργος Μιχελής, τον οποίο όσοι γνώριζαν περιέγραφαν σαν «ήσυχο άνθρωπο», έντιμο, αγαπητό, μετριοπαθή «αριστερό παλαιάς κοπής».

Νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα με καρκίνο που διαγνώστηκε σε προχωρημένο στάδιο, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη τη θεραπεία.

Είχε αναλάβει πρόεδρος της Attica Bank φέτος, στις 29 Μαρτίου, μετά τις εσωτερικές διοικητικές περιπέτειες της τράπεζας αυτής. Πέρυσι τον Ιούνιο είχε αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Καταγόταν από τη Σκόπελο, στην οποία είχε μάλιστα εκλεγεί δήμαρχος το 2010 για μία θητεία, ένα αξίωμα που εκτιμούσε ιδιαίτερα.

Ο Μιχελής είχε εργαστεί σε νευραλγικές θέσεις του τραπεζικού κλάδου από τη δεκαετία του ’80. Είχε σπουδάσει οικονομικές επιστήμες λαμβάνοντας Bachelor of Arts από το University of Massachusetts, Master’s Degree από το Boston College και διδακτορικό τίτλο από το Northeastern University. Στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.

Το 1984, μετά από 16 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, επέστρεψε και ξεκίνησε στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών μελετών. Παρέμεινε εκεί ως το 1989, οπότε έγινε γενικός διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας, παραμένοντας στη θέση για 16 μήνες.

Ακολούθησε η Εγνατία Τράπεζα, όπου υπήρξε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος από το 1990 ως το 1995. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο, 1995-1996. Το 1996 επέστρεψε στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 ήταν Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του ΔΣ.

Το 2004-2007 είναι διευθύνων σύμβουλος για τη Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Σερβία. Από τότε μέχρι σήμερα ήταν μέλος του ΔΣ και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στη First Business Bank.

Μετά τη θητεία του στο νησί του, το 2015 ανέλαβε πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ όπου και παρέμεινε έως τον Ιούνιο του 2018.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News