342
O Πίτερ Μέιχιου σε μια πόζα με τον ήρωά του, τον Chewbacca | Lucasfilm Ltd

Πέθανε ο Πίτερ Μέιχιου, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Chewbacca

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 08:44
O Πίτερ Μέιχιου σε μια πόζα με τον ήρωά του, τον Chewbacca
|Lucasfilm Ltd

Πέθανε ο Πίτερ Μέιχιου, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Chewbacca

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 08:44

Ενσάρκωσε έναν από τους πιο αγαπητούς ήρωες στην ιστορία της Εβδομης Τέχνης, γέμισε τα δωμάτια των παιδιών επί δεκαετίες. Και όμως δεν τον ήξεραν παρά ελάχιστοι. Ο Πίτερ Μέιχιου ήταν ο ηθοποιός που έδινε ζωή στον περίφημο Chewbacca, τον πανύψηλο σύντροφο του Χαν Σόλο στην κινηματογραφική σειρά των ταινιών, «Πόλεμος των Αστρων». Και γρύλισε για τελευταία φορά. Αφησε την τελευταία του πνοή στις 30 Απριλίου στο σπίτι του στο Τέξας περιτριγυρισμένος από όλα τα μέλη της οικογένειάς του, όπως αναφέρει η αναγγελία του θανάτου του.

Ηταν 74 ετών.

Ο αμερικανός βρετανικής καταγωγής ηθοποιός ενσάρκωσε τον πανύψηλο πολεμιστή Wookiee με το όνομα Chewbacca στην αρχική τριλογία του «Star Wars» (από το 1977 και μετά το 1980 και το 1983) αλλά και σε πολλές άλλες παραγωγές της κινηματογραφικής σειράς μέχρι το 2015. Μολονότι ο ήρωας ήταν συμπληρωματικός στους κεντρικούς ρόλους, πολλοί αναλυτές τον συμπεριλαμβάνουν στους παράγοντες της εντυπωσιακής επιτυχίας του «Star Wars» από το 1977 και έπειτα.

«Εδινε την ψυχή του για τον ρόλο του Chewbacca και αυτό φαινόταν σε κάθε καρέ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας του εκλιπόντος ηθοποιού.

Το ίδιο είπε και ο Χάρισον Φορντ, ο οποίος είπε ότι υπήρξαν στενοί φίλοι επί τρεις δεκαετίες. Ο Φορντ ενσάρκωσε τον Χαν Σόλο. «Ο Πίτερ Μέιχιου ήταν καλός και ευγενικός άνθρωπος, ήταν αξιοπρεπής και ευγενής ως χαρακτήρας. Αυτά τα στοιχεία της προσωπικότητάς του, μαζί με το ότι ήταν και πνευματώδης, τα έδωσε και στον ρόλο του Chewbacca. Ημασταν συνεργάτες στις ταινίας και φίλοι στη ζωή για περισσότερα από 30 χρόνια. Τον αγαπούσα πολύ. Εδωσε την ψυχή του στον ρόλο».

Ο δημιουργός του «Star Wars» Τζορτζ Λούκας αναζητούσε έναν ψηλό ηθοποιό για τον ρόλο του μαλλιαρού πολεμιστή με τις ακατανόητες κραυγές. Αρχικά είχε επιλέξει τον Ντέιβιντ Πρόουζ για τον ρόλο του Chewbacca. Ωστόσο, ο Πρόουζ προτιμούσε να υποδυθεί τον Darth Vader, τον αρχετυπικό «κακό» της κινηματογραφικής σειράς και έτσι ο Λούκας απευθύνθηκε στον 33χρονο τότε Μέιχιου που είχε ύψος 2 μέτρα και 18 εκατοστά.

Ο Μέιχιου ήταν ουσιαστικά άγνωστος στα εκατομμύρια των οπαδών της κινηματογραφικής σειράς –αλλά με κάποιον τρόπο τον ήξεραν όλοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...