285
Ο Ρούτγκερ Χάουερ στην κλασική τελευταία σκηνή του «Blade Runner» |

Πέθανε ο ηθοποιός Ρούτγκερ Χάουερ, το ανδροειδές Ρόι Μπάτι του «Blade Runner»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2019, 21:20
Ο Ρούτγκερ Χάουερ στην κλασική τελευταία σκηνή του «Blade Runner»
|

Πέθανε ο ηθοποιός Ρούτγκερ Χάουερ, το ανδροειδές Ρόι Μπάτι του «Blade Runner»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2019, 21:20

Ο ολλανδός ηθοποιός Ρούτγκερ Χάουερ, που έγινε γνωστός για τον ρόλο του βίαιου ανδροειδούς ρομπότ στην ταινία «Blade Runner», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Οπως ανέφερε ο ατζέντης του, πέθανε την Παρασκευή στην κατοικία του στην Ολλανδία έπειτα από σύντομη ασθένεια. Σήμερα Τετάρτη έγινε η κηδεία του.

Ο Χάουερ είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές τρόμου όπως και σε θρίλερ.

Η ερμηνεία του στο «Blade Runner» (1982) του Ρίντλεϊ Σκοτ, ταινία μυθική για το είδος των ταινιών φαντασίας, έκανε τον Χάουερ ευρύτερα γνωστό.

Στον δυστοπικό κόσμο του Λος Αντζελες του 2019, ο Χάουερ υποδύεται τον Ρόι Μπάτι, ένα ρομπότ που σχεδόν δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν άνθρωπο.

Στην τελευταία σκηνή της ταινίας, ο Μπάτι αποφασίζει αναπάντεχα να σώσει τη ζωή του Χάρισον Φορντ που υποδυόταν τον αστυνομικό-κυνηγό των ανδροειδών.

Σε ένα περίφημο μονόλογο ο Μπάτι στοχάζεται για τη σύντομη ζωή του. Μπορεί να είδε πράγματα που κανένας άνθρωπος δεν θα πίστευε, αλλά τώρα όλα αυτά, όπως λέει ο Μπάτι στον αστυνομικό, «θα χαθούν σαν τα δάκρυα στη βροχή». Επειτα προφέρει τις τελευταίες του λέξεις: «Ωρα να πεθάνω».

Ο μονόλογος ήταν κατά μεγάλο μέρος αυτοσχεδιασμός του Χάουερ που πήρε την πρωτοβουλία να κόψει ένα αρκετά μεγαλύτερο κομμάτι το οποίο ήταν αρχικά στο σενάριο. Αυτό έγινε χωρίς να το γνωρίζει ο σκηνοθέτης, ήταν όμως άκρως επιτυχημένο πείραμα, τόσο ώστε πολλοί από το κινηματογραφικό συνεργείο χειροκρότησαν τον Χάουερ μετά το γύρισμα.

Η μουσική που ακούγεται είναι του Βαγγέλη Παπαθανασίου, ένα από τα κλασικά του σάουντρακ.

Ο Χάουερ είχε γεννηθεί το 1944 κοντά στο Αμστερνταμ και από τα μέσα της δεκαετίας του ΄60 αφοσιώθηκε στην ηθοποιία.

Η ερμηνεία στο «Blade Runner» ήταν η πιο γνωστή της καριέρας του ωστόσο συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ως το τέλος της ζωής του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...