233
Ο Μίλτον Γκλέιζερ, ένας βέρος Νεοϋρκέζος | the-talks.com

Πέθανε ο εμβληματικός σχεδιαστής Μίλτον Γκλέιζερ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2020, 12:16
Ο Μίλτον Γκλέιζερ, ένας βέρος Νεοϋρκέζος
|the-talks.com

Πέθανε ο εμβληματικός σχεδιαστής Μίλτον Γκλέιζερ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2020, 12:16

Ο Μίλτον Γκλέιζερ, ο σχεδιαστής που δημιούργησε μεταξύ άλλων το λογότυπο «I ♥ NY» πέθανε σε ηλικία 91 ετών, αφήνοντας εμβληματικά έργα με επιρροή στον χώρο του graphic design.

Το λογότυπο για τη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκε αφιλοκερδώς το 1977 για μια τουριστική καμπάνια, την ώρα που η πόλη βασανιζόταν από την οικονομική κρίση και το έγκλημα.

Δεκαετίες πριν από τα emoji, η κόκκινη καρδιά αντί για τη λέξη «love» αμέσως έγινε αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο και αντιγράφηκε από πολλούς.

miltonglaser.com

Ο ίδιος ένιωθε έκπληκτος που μια «μικρή ιδέα, ένα τίποτα», έγινε τόσο γνωστή. Η ιδέα, γράφει το BBC, του ήλθε όταν ήταν σε ταξί και τη σχεδίασε με κόκκινο κραγιόνι σε φάκελο, ο οποίος  είναι πλέον μόνιμο έκθεμα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Παιδί της Νέας Υόρκης, ο Γκλέιζερ είχε γεννηθεί στο Μπρονξ το 1929 και σπούδασε στις ΗΠΑ και την Ιταλία. Αντλούσε έμπνευση από οπουδήποτε, από το Αρ Νουβό ως τις γερμανικές ξυλογραφίες και από την κινεζική τέχνη ως τα καρτούν.

miltonglaser.com

Ανάμεσα στα πιο γνωστά έργα του ήταν ένα πόστερ με τον Μπομπ Ντίλαν με πολύχρωμα, ψυχεδελικά μαλλιά (επάνω). Εμπνευσή του μια αυτοπροσωπογραφία του Μαρσέλ Ντισάν και τα χρώματα της ισλαμικής τέχνης.

Ο Γκλέιζερ ήταν ένας από τους συνιδρυτές του περιοδικού «New York», ενώ ήταν και καλλιτεχνικός διευθυντής του για οκτώ χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...