644
Ο Μπόνο ήθελε να σπουδάσει η Ιβ ιατρική ή νομικά ή αρχιτεκτονική. Εκείνη κατέληξε ηθοποιός | Imdb

Ιβ Χιούσον, η πανέμορφη και… ειλικρινής θυγατέρα του Μπόνο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 09:00
Ο Μπόνο ήθελε να σπουδάσει η Ιβ ιατρική ή νομικά ή αρχιτεκτονική. Εκείνη κατέληξε ηθοποιός
|Imdb

Ιβ Χιούσον, η πανέμορφη και… ειλικρινής θυγατέρα του Μπόνο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 09:00

Βοηθάει τα παιδιά το να έχουν διάσημους γονείς; «Ναι, αν και ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες παρενέργειες. Στην αρχή κυρίως μου ανοίχτηκαν διάφορες πόρτες. Κάποιοι φίλοι μου στο (περίφημο) Tisch School of the Arts του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης με μεγάλο ταλέντο, δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ για να κάνουν ένα δοκιμαστικό. Αντιθέτως εγώ δεν αντιμετώπισα ανάλογα προβλήματα και θεωρώ πως αυτό οφείλεται στην οικογένειά μου. Δεν πιστεύω πως το σύστημα πρέπει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, αλλά εάν ανοίξει μια πόρτα, τι κάνεις; Την περνάς», παραδέχτηκε με απόλυτη ειλικρίνεια η 28χρονη ιρλανδέζα ηθοποιός Ιβ Χιούσον, αυτήν την εβδομάδα, μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό Radio Times, με αφορμή την έναρξη (την περασμένη Κυριακή) της προβολής της τηλεοπτικής σειράς του BBC «The Luminaries» στην οποία πρωταγωνιστεί.

H Ιβ Χιούσον σε σκηνή από τη νέα σειρά του BBC  /  The Luminaries Production Ltd 2018 – Photographer: Kirsty Griffin

Οσον αφορά τους γονείς της, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις γιατί η Ιβ Χιούσον είναι η δευτερότοκη κόρη του Πολ και της Αλι Χιούσον, του Μπόνο, δηλαδή, και της εξίσου διάσημης ακτιβίστριας συζύγου του.

Μιλώντας για την κύρια παρενέργεια του να έχει κανείς διάσημους γονείς, η Ιβ αναφέρθηκε αποκλειστικά στον Μπόνο: «Μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο, γιατί οι άλλοι δυσκολεύονται να σε διαχωρίσουν από τον πατέρα σου ή να σε αντιμετωπίσουν ως ανεξάρτητο άτομο. Συνήθως δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες και δεν πιστεύουν ότι υπάρχει περίπτωση να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις. Εάν, όμως, είσαι, εκπλήσσονται ιδιαίτερα», εξήγησε η πανέμορφη κόρη του τραγουδιστή και στιχουργού των θρυλικών U2.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Corriere della Sera η Ιβ Χιούσον αποφάσισε να αφοσιωθεί στη υποκριτική, παρότι γνώριζε πως οι γονείς ήθελαν να σπουδάσει ιατρική ή νομικά ή αρχιτεκτονική. Δεν την εμπόδισαν, ωστόσο, να εκπληρώσει το όνειρό της, αντιθέτως την στήριξαν με κάθε δυνατό τρόπο, γεγονός που αναγνωρίζει σήμερα η θυγατέρα τους.

Αποκάλυψε, ωστόσο, ότι περισσότερο στην απόφασή της αντιστάθηκε ο πατέρα της. «Δυσκολεύτηκε να το αποδεχτεί, αλλά ασχολούμαι με την ηθοποιία από τότε που ήμουν 15 χρονών και ξέρω πώς να μην υποχωρώ. Δεν πίστευαν πως θα γινόμουν δεκτή σε κάποια δραματική σχολή αλλά τα κατάφερα. Κατανοώ τους φόβους τους. Στην αρχή μου τηλεφωνούσαν διαρκώς για να με ρωτήσουν εάν είμαι καλά, με επισκέπτονταν συνέχεια. Γνωρίζω πολλούς ηθοποιούς που ξέρουν τι εστί Χόλιγουντ, ιδιαίτερα για μια γυναίκα», σημείωσε η Ιβ Χιούσον, δικαιολογώντας τις ανησυχίες των γονιών της και ειδικά του πατέρα της.

H Ιβ Χιούσον αποφάσισε να αφοσιωθεί στη υποκριτική, ανακάλυψε ωστόσο ότι περισσότερο στην απόφασή της αντέδρασε ο πατέρας της, ο αρχηγός των U2 Μπόνο

Πρόσφατα, ωστόσο, άρχισε να αμφιβάλλει και η ίδια για την ορθότητα της επιλογή της. Πριν της αναθέσουν τον ρόλο της νεαρής και φιλόδοξης Ανα Γουέδερελ στο «The Luminaries» (βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελενορ Κάτον το οποίο βραβεύτηκε το 2013 με το Man Booker Prize και κυκλοφορεί και στα ελληνικά με τον τίτλο «Τα Φώτα» από τις εκδόσεις Polaris) βρισκόταν σε κρίση.

«Σκεφτόμουν τι πραγματικά επιθυμώ από τη ζωή και την καριέρα και δεν ήμουν απόλυτα σίγουρη εάν ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με την υποκριτική. Πρόκειται για ένα επάγγελμα που απαιτεί απόλυτη αφοσίωση και ενίοτε καθίσταται πολύ δύσκολο εξαιτίας και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι γυναίκες», επισήμανε, αναφέροντας πως η ίδια προσωπικά έχει βιώσει «εμπειρίες θετικές και αρνητικές».

Η συμμετοχή της, ωστόσο, στο «The Luminaries» η πλοκή του οποίου εκτυλίσσεται στη Νέα Ζηλανδία τη δεκαετία του 1860, περίοδο κατά την οποία κατέφθαναν στη χώρα άνθρωποι από όλον τον κόσμο με την ελπίδα να βρουν χρυσό και να φτιάξουν μια νέα ζωή, διέλυσε όλες τις αμφιβολίες της.

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και το γεγονός πως το ταλέντο της έσπευσαν να αναγνωρίσουν και οι βρετανοί κριτικοί οι οποίοι δεν χαρίζονται σε κανέναν, ειδικά εάν είναι απόγονος ενός τόσο διάσημου και τόσο ταλαντούχου και τόσο ισχυρού καλλιτέχνη όσο είναι ο Μπόνο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...