181
|

Πέθανε ένας από τους εθελοντές του εμβολίου της Οξφόρδης

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 20:49

Πέθανε ένας από τους εθελοντές του εμβολίου της Οξφόρδης

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 20:49

Ένας από τους εθελοντές που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την Covid-19 απεβίωσε, ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας.

Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για τον θάνατο του εθελοντή, με την Anvisa να επικαλείται το απόρρητο των πρωτοκόλλων.

Αν και η υπηρεσία δεν διευκρίνισε την υπηκοότητα του εθελοντή, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, το οποίο βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ήταν Βραζιλιάνος.

Η υπηρεσία διευκρίνισε ακόμη ότι η κλινική δοκιμή του εμβολίου θα συνεχιστεί στη χώρα.

Πηγή με γνώση της κατάστασης ανέφερε ότι η κλινική δοκιμή του εμβολίου θα είχε διακοπεί αν ο εθελοντής μετείχε στο ενεργό σκέλος της.

Η δήλωση αυτή ενδέχεται να σημαίνει ότι ο εθελοντής μετείχε στην ομάδα ελέγχου, δηλαδή δεν του είχε χορηγηθεί το εμβόλιο για την Covid-19, αλλά ένα άλλο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα. Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε και αυτό ότι ο εθελοντής δεν είχε λάβει το πειραματικό εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες στις δοκιμές δεν γνωρίζουν σε ποια ομάδα ανήκουν, αν δηλαδή λαμβάνουν το εμβόλιο ή ένα ψευδοφάρμακο (placebo).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...