249
Αυτό είναι το κινεζικό εμβόλιο για το οποίο ο Σι Τζινπίνγκ λέει ότι θα σώσει τον κόσμο. Οσοι πιστοί προσέλθετε... | REUTERS/Tingshu Wang

Κινεζικό εμβόλιο: ένα δισ. δόσεις ως… αντίβαρο στη Γουχάν

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 20:07
Αυτό είναι το κινεζικό εμβόλιο για το οποίο ο Σι Τζινπίνγκ λέει ότι θα σώσει τον κόσμο. Οσοι πιστοί προσέλθετε...
|REUTERS/Tingshu Wang

Κινεζικό εμβόλιο: ένα δισ. δόσεις ως… αντίβαρο στη Γουχάν

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 20:07

Η μεγάλη κούρσα εμβολίων για τη νόσο Covid-19 συνεχίζεται, με την Κίνα να δείχνει σε όλον τον κόσμο ότι θέλει να την κερδίσει.

Ηδη από τον περασμένο Ιούλιο άρχισε να χορηγεί πειραματικές δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό σε εκατοντάδες χιλιάδες υγιή άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ιατρών και των νοσοκόμων, των υπαλλήλων στις «πύλες εισόδου» της (λιμάνια, αεροδρόμια), κ.ά.

Ο αρμόδιος κινεζικός φορέας, το υπουργείο Επιστημών, ανακοίνωσε ότι στα 60.000 άτομα που έλαβαν το πειραματικό εμβόλιο δεν έχουν παρατηρηθεί σοβαρές παρενέργειες.

Αν και στη Δύση είναι άγνωστον αν το κινεζικό εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και όχι επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό, η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinopharm ισχυρίζεται ότι μπορεί να παραγάγει ένα δισεκατομμύριο δόσεις εντός του 2021.

Πάντως ο κινεζικός φορέας που ασχολείται με τα θέματα δημόσιας υγείας αναμένει να είναι έτοιμες περί τα 610 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους – ένα προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί τόσο εντός όσο και εκτός Κίνας.

Το «εκτός Κίνας» αφορά κυρίως τις όμορες με την αχανή ασιατική χώρα περιοχές, τα κράτη Λάος, Καμπότζη, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, αλλά και τις τριτοκοσμικές της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει δηλώσει ότι αυτό το εμβόλιο η Κίνα θα το διαθέσει «για το κοινό καλό της ανθρωπότητας», ότι δεν προορίζεται μόνο για τους Κινέζους.

Είναι προφανές ότι ο στόχος του είναι πολιτικός: ύστερα από την παγκόσμια κατακραυγή για τα συμβάντα στην πόλη Γουχάν, που είναι η κοιτίδα της φονικής ίωσης, η ηγεσία του ΚΚ θέλει να φιλοτεχνήσει την αγιογραφία της Κίνας, να την παρουσιάσει σαν το κράτος που έσωσε τον κόσμο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...