378
O Aχμέτ Οζάλ (πάνω αριστερά) στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο CNN Turk | YouTube

Πέφτουν οι μάσκες στην Τουρκία: Πιο εύκολη η εισβολή στην Ελλάδα αν έχει βγει από τη μέση ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2022, 16:19
O Aχμέτ Οζάλ (πάνω αριστερά) στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο CNN Turk
|YouTube

Πέφτουν οι μάσκες στην Τουρκία: Πιο εύκολη η εισβολή στην Ελλάδα αν έχει βγει από τη μέση ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2022, 16:19

O ένας μετά τον άλλον, τούρκοι πολιτικοί, αξιωματούχοι του τουρκικού καθεστώτος, σχολιαστές και ειδικοί αναλυτές, και βεβαίως ο ίδιος ο πρόεδρος της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (που έχει καλέσει ευθαρσώς, τους Ελληνες «να δώσουν ένα μάθημα» με την ψήφο τους στον Μητσοτάκη), εκφράζουν την ενόχλησή τους για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική προστασίας των συνόρων της χώρας που ασκεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Και στη περιρρέουσα ατμόσφαιρα με τις διαδοχικές δηλώσεις-απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» που επαναλαμβάνει μονότονα στις τελευταίες τοποθετήσεις του ο τούρκος πρόεδρος, ήρθε ο Αχμέτ Οζάλ  – γιος του πρώην προέδρου της γείτονος Τουργκούτ Οζάλ και πρόεδρος του εξωκοινοβουλευτικού «Ενιαίου Κόμματος»- να πει ότι ναι μεν πρέπει να εισβάλει η Τουρκία στην Ελλάδα, αλλά αφού πρώτα φύγει από την εξουσία του Μητσοτάκης, ώστε να γίνει «ευκολότερα η δουλειά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η απίστευτη αυτή δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια εκπομπής του CNN Turk με αντικείμενο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μιλώντας για δυναμική Αριστερά στην Ελλάδα, ερεθισμένη, όπως είπε, από την εγκατάσταση των νέων αμερικανικών βάσεων σε ελληνικό έδαφος, ο Αχμέτ Οζάλ προεξόφλησε ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ στις εκλογές του 2023. Οπότε, πρόσθεσε, αφού θα έχει φύγει από τη μέση ο Μητσοτάκης, μπορεί να προχωρήσει ευκολότερα το σχέδιο της τουρκικής εισβολής!

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το 2023 έχει εκλογές στην Ελλάδα. Φυσικά στην Ελλάδα υπάρχει μία πολύ ισχυρή Αριστερά, μία πολύ δυναμική Αριστερά, η οποία εν όψει του 2023 είναι πολύ ερεθισμένη πολιτικά, για τις βάσεις που πήραν οι Αμερικανοί (σ.σ. βλ. Αλεξανδρούπολη). Για αυτό τον λόγο εγώ πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης θα χάσει στις εκλογές του 2023», δήλωσε ο Οζάλ και πρότεινε η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας να μετατεθεί χρονικά για μετά την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα.

«Εγώ -είπε- προτείνω το εξής : Η Τουρκία αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. έχει κάθε δικαίωμα να επέμβει στρατιωτικά εκεί, αλλά αν με ρωτούσατε, πιστεύω πώς η δουλειά θα ήταν πιο εύκολη αν περιμέναμε να φύγει ο Μητσοτάκης από εκεί. Για αυτό τον λόγο, όσο δίκαιο και αν έχει η Τουρκία, φυσικά και μπορεί να επέμβει, αλλά με επέμβαση αυτή τη στιγμή δεν θα κερδίσουμε τίποτε, ενώ η δουλειά μπορεί να γίνει πιο εύκολα μετά την αποχώρηση του Μητσοτάκη το 2023», ήταν η εκτίμησή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...