313
Από το βίντεο της ΝΔ για τις εξαγγελίες Τσίπρα που δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν | Τwitter/@neademokratia

«Ο δικός σας λόγος απέναντι στον δικό μου»: στον «αέρα» το βίντεο σύγκρισης λόγων και πράξεων Μητσοτάκη – Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2022, 15:45
Από το βίντεο της ΝΔ για τις εξαγγελίες Τσίπρα που δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν
|Τwitter/@neademokratia

«Ο δικός σας λόγος απέναντι στον δικό μου»: στον «αέρα» το βίντεο σύγκρισης λόγων και πράξεων Μητσοτάκη – Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2022, 15:45

Με σύνθημα και κατακλείδα «Ο δικός σας λόγος απέναντι στον δικό μου» (από πρόσφατη ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή) η  Νέα Δημοκρατία «ανέβασε» στα social media ένα νέο βίντεο με όλες τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που υλοποιήθηκαν την περίοδο της διακυβέρνησής του, σε αντιπαραβολή με τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που  έμειναν στα λόγια και το χιλιοειπωμένο «δεν προλάβαμε».

«Το είπαμε και το κάναμε αμέσως πράξη», είναι το μότο του Πρωθυπουργού που κυριαρχεί στο βίντεο, ενώ μετά από κάθε εξαγγελία του κ. Τσίπρα ακολουθεί  η φράση-δικαιολογία, «εμείς δεν προλάβαμε», την οποία επαναλάμβανε μονότονα μετά την εκλογική του ήττα το 2019 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η αύξηση του βασικού μισθού στα 713 ευρώ που έγινε πράξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι της εξαγγελίας Τσίπρα για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 34%, έναντι της υπόσχεσης ΣΥΡΙΖΑ για κατάργησή του που έμεινε στις… προεκλογικές καλένδες, η μείωση συνολικά 57 φόρων επί κυβέρνησης ΝΔ απέναντι στις πομπώδεις υποσχέσεις από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για  «κατάργηση με έναν νόμο και σε ένα άρθρο όλων των μέτρων λιτότητας».

Στο βίντεο γίνεται ακόμη αναφορά στο αφορολόγητο ανά παιδί και στη θέσπιση επιδόματος γέννησης 2.000 ευρώ, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στις δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, στο θεσμό του προσωπικού γιατρού και του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς», καθώς επίσης στην ενεργοποίηση του 112, στους νέους διορισμούς στην εκπαίδευση, στο διπλασιασμό των προτύπων και πειραματικών σχολείων και βεβαίως στη λειτουργία -και επέκταση για μία σειρά από υπηρεσίες στην επαφή του πολίτη με το Δημόσιο – του gov.gr.

Στον αντίποδα, παρατίθενται οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για ακύρωση του μνημονίου, μη-κλείσιμο των τραπεζών, καταγγελία της δανειακής σύμβασης, επιστροφή της 13ης σύνταξης, μη-αύξηση ΦΠΑ κ.α.

Το βίντεο της ΝΔ κλείνει με τη φράση του ίδιου του Πρωθυπουργού «είναι ο δικός σας λόγος απέναντι στον δικό μου», από τη ομιλία του στη Βουλή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...