445
Ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων της κυβέρνησης Τσίπρα, έρχεται τώρα να αναγνωρίσει την πατριωτική στάση Σαμαρά στο Μακεδονικό, ξεχνώντας τις καταγγελίες περί δωροδοκιών τον Δεκέμβριο του 2014 | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Παύλος Χαϊκάλης: Ο Σαμαράς έχει δικαιωθεί για ό,τι φώναζε

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2018, 12:53
Ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων της κυβέρνησης Τσίπρα, έρχεται τώρα να αναγνωρίσει την πατριωτική στάση Σαμαρά στο Μακεδονικό, ξεχνώντας τις καταγγελίες περί δωροδοκιών τον Δεκέμβριο του 2014
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Παύλος Χαϊκάλης: Ο Σαμαράς έχει δικαιωθεί για ό,τι φώναζε

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2018, 12:53

Το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά πλέκει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Παύλος Χαϊκάλης, κάνοντας λόγο για πλήρη δικαίωση του πρώην Πρωθυπουργού (και υπουργού Εξωτερικών τις κρίσιμες εκείνες ημέρες στις αρχές του 1992)  στο Μακεδονικό.

Στο κείμενό του ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υφυπουργός  Κοινωνικών Ασφαλίσεων της κυβέρνησης Τσίπρα (μέχρι και τις 28 Αυγούστου 2015), χαρακτηρίζει άδικη και παραπλανητική την επίθεση που γίνεται στο πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού. Πρώτοι και κύριοι εκφραστές της, πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, που μόλις σήμερα βγήκε να πει (στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ) ότι «ο Καμμένος είναι ένας πατριώτης, ένας έντιμος άνθρωπος και δεν θα γίνει Σαμαράς»…

«Μπορεί με τον Αντώνη Σαμαρά να είχαμε πολιτικές διαφορές, μπορεί να υπάρχει έντονη διαφωνία μέσα μας για πολλά, μπορεί να μην διάκειται ευμενώς προς το πρόσωπό μου, άλλωστε δεν έχουμε ξεκαθαρίσει ποτέ κάποια πράγματα μεταξύ μας, αλλα η αλήθεια θα πρέπει να λέγεται και να γράφεται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χαϊκάλης και μιλά για κάποιους που προσπαθούν να κρύψουν ενοχές και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μέσα από την επίθεση σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού.

Τον Δεκέμβριο του 2014, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε υποβάλει μήνυση κατά του Παύλου Χαϊκάλη για όσα είχε πει περί προσέγγισής του και απόπειρας δωροδοκίας του ώστε να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε ισχυριστεί τότε ότι ο άνθρωπος που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει, λειτουργούσε για λογαριασμό του Πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη.

Οργισμένος, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους», ανακοινώνοντας ότι καταθέτει άμεσα μήνυση σε βάρος του Παύλου Χαϊκάλη, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

«Παρότι ο μεσάζων εμπλέκει το όνομα του Πρωθυπουργού, εγώ δεν τον κατηγορώ», είχε επιμείνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και επιχείρησε κάπως «να τα γυρίσει». «Δεν ξέρω αν ενέχεται ο Πρωθυπουργός. Είναι βλάβη για τον Πρωθυπουργό, για το τραπεζικό σύστημα, για τη χώρα. Εγώ τι έπρεπε να κάνω; Να μην κατονομάσω τα στοιχεία στον εισαγγελέα;» έλεγε τότε, τονίζοντας πως δεν τον φοβίζει η μήνυση του κ. Σαμαρά αφού κοιμόταν ήσυχος με τη συνείδησή του!

«Η αλήθεια είναι», ομολογεί σήμερα ο Παύλος Χαϊκάλης, «ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που λειτούργησε μέσα σε καθαρά πατριωτικα πλαίσια για το θέμα του ονόματος και που αν δεν είχε αποπεμφθεί,ίσως σήμερα το θέμα να είχε λυθεί» και «είχε παλέψει μόνος του και έμεινε τελικα μόνος του, με το στίγμα του προδότη, κάτι που αφορούσε τελικά άλλους».

Ο Σαμαράς, όμως, υπογραμμίζει στο κείμενό του ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, «έχει δικαιωθεί για ό,τι φώναζε». «Μόνο που κάποιοι προσπαθούν να του επιρρίψουν ευθύνες για να γλυτώσουν τις Ερινύες. Δεν θα το καταφέρουν ποτέ. Είτε νεκροί , είτε ζωντανοι, κάποιοι θα κουβαλουν μέσα τους το στίγμα της ενοχής», καταλήγει.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...