646
| InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΣΟΚ για Καϊλή: Την καλούμε να παραδώσει την έδρα

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2022, 10:17
|InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΣΟΚ για Καϊλή: Την καλούμε να παραδώσει την έδρα

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2022, 10:17

«Σεισμό» στη Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι εξελίξεις με την ευρωβουλευτή του κόμματος Εύα Καϊλή. Αφότου η τελευταία βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών των βελγικών Αρχών για παράνομο λόμπινγκ υπέρ του Κατάρ –και φέρεται μάλιστα να έχει τεθεί υπό κράτηση στις Βρυξέλλες– το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τη διέγραψε άμεσα ενώ ακολούθηση το αίτημα να παραδώσει την έδρα της στην περάταξη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της. «Δεν μπορεί να εκτίθεται η παράταξη με κάποιους που κάνουν παιχνίδια Δούρειου Ιππου με τη ΝΔ», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1.

Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν θα δεχτεί κανένα εμπόδιο στην προσπάθειά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Μηδενική ανοχή σε όλα αυτά τα φαινόμενα».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περιέγραψε τη τελευταία φορά που συνομίλησε με την ευρωβουλευτή, πριν από μία εβδομάδα, παρουσία άλλων συναδέλφών τους. Ανέφερε ότι η Εύα Καϊλή του είπε «κακώς με άδειασες» για το θέμα του Κατάρ.

«Πήρα μια απόφαση περιφρούρησης της παράταξης», σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά της διαγραφείσας ευρωβουλευτή μετά από την καταγγελία του στον Αρειο Πάγο για τις σε βάρος του παρακολουθήσεις με το Predator, την είχε ήδη θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ: οι αποκαλύψεις αποκαλύψεις ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Από τις 26 Ιουλίου και μετά με οδήγησε να πάρω μία απόφαση για να πάρω αποστάσεις από την κυρία Καϊλή. Από τη στιγμή που κατήγγειλα την υπόθεση για το Pretador, η κυρία Καϊλή έλεγε πως είναι κάτι σύνηθες και έχει συμβεί και σε άλλους», θύμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Την εκτίμηση ότι η Εύα Καϊλή «έχει εδώ και μήνες λάβει πολύ συγκεκριμένες και αγεφύρωτες αποστάσεις και διαφοροποιήσεις από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τις θέσεις και τις αξίες που αυτό εκφράζει», εξέφρασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος σε δηλώσεις του το ίδιο πρωινό στον ΣΚΑΪ.

Παράθεσε τα ακόλουθα τρία δεδομένα προς υποστήριξη του ισχυρισμού του:

«Πρώτον, εντός 24ώρου από τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο τέλος Ιουλίου για απόπειρα εγκατάστασης του Predator, η κυρίας Καϊλή βγαίνει και λέει, πριν καν το πει η ΝΔ, ότι οι υποκλοπές συνηθίζονται και συμβαίνουν παντού, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα.

»Δεύτερον, στο τέλος Αυγούστου, η κυρία Καϊλή, σε αγαστή αρμονία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου, εμποδίζει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και της Εξεταστική Επιτροπή PEGA, να εξετάσουν το ζήτημα.

»Και, τρίτον, στο τέλος Νοεμβρίου, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψάλλει παιάνες για το Κατάρ, όταν όλη η Ευρώπη και όλη η υφήλιος μιλά για μία αδιαφανή ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και, το κυριότερο, για μία συστηματική παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα αυτή».

Στάθηκε, μάλιστα, στην απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη, τις οποίες θύμισε και ο ίδιος, στις αναφορές της κυρίας Καϊλή για το Κατάρ, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιο ηχηρή απάντηση ενός πολιτικού κόμματος, από το να βγαίνει ο πρόεδρός σε ζωντανή μετάδοση από τηλεοπτικό δίκτυο και να δηλώνει ότι η ευρωβουλευτής εκφράζει προσωπικές απόψεις οι οποίες απάδουν των αρχών και των αξιών του Κινήματος».

«Αυτοί οι τρεις λόγοι είναι αρκετοί ώστε ο Νίκος Ανδρουλάκης να έχει αποφασίσει να μην συμπεριληφθεί η κυρία Καϊλή σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», εξήγησε ο κ. Μάντζος. Εκανε σαφές, ωστόσο, ότι «από χθες το επίπεδο αλλάζει, καθώς έχουμε ένα μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό θέμα. Ενα ζήτημα αδιαφάνειας, φερόμενης διαφθοράς, ένα ζήτημα πολιτικής ηθικής, στο οποίο δεν χωρά καμία ανοχή».

Χαρακτήρισε αυτονόητη και αυτόματη τη διαγραφή της κυρίας Καϊλή και υπογράμμισε: «Την καλούμε πλέον να παραδώσει την έδρα στην παράταξη με την οποία εξελέγη. Και αυτό θα πρέπει να είναι ένα ηχηρό μήνυμα για το τι εννοούμε στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όταν μιλάμε για αξιακή ανανέωση. Καμία ανοχή στη διαφθορά και στην αδιαφάνεια. Ολα και για όλους στο φως. Θα είμαστε άτεγκτοι και ανεπιφύλακτοι σε κάθε ανάλογη υπόθεση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News