474
| Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2018, 07:26

Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2018, 07:26

Λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου, την παραίτησή του υπέβαλε αργά τη νύχτα της Δευτέρας στον Πρωθυπουργό και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Αφορμή υπήρξε το ζήτημα που προέκυψε με το επίδομα ενοικίου που είχε απαιτήσει και λάμβανε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης (και, ως εκ τούτου, τυπικά και ο ίδιος ως σύζυγός της).

Οπως μεταδόθηκε, στην επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Παπαδημητρίου τού εξήγησε ότι η απόφασή του είναι μονόδρομος μετά την απομάκρυνση της συζύγου του.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Τρίτης αναφέρεται ότι ο Πρωθυπουργός «έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του».

Η διπλή αποχώρηση ανοίγει ξανά τη συζήτηση για έναν -περιορισμένο ή όχι- ανασχηματισμό της κυβέρνησης που μπορεί να είναι ζήτημα λίγων ημερών.

Όπως αποκαλύφθηκε από έγγραφα που είχαν δημοσιευτεί στη Διαύγεια και έφερε στο φως την Παρασκευή ο «Ελεύθερος Τύπος», η κυρία Αντωνοπούλου, είχε απαιτήσει και εισέπραττε επίδομα 1.000 ευρώ το μήνα για να ενοικιάζει διαμέρισμα στο Κολωνάκι. Κάτι που προβλέπεται από τον νόμο αλλά φθείρει το πολυδιαφημισμένο από τον κυβερνητικό μηχανισμό προπαγάνδας «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς.

Το ζεύγος Παπαδημητρίου – Αντωνοπούλου είναι ιδιαίτερα εύπορο και δηλώνει ως τόπο κατοικίας τη Νέα Υόρκη. Επίσης υπάρχει σπίτι στη Γλυφάδα το οποίο νοικιάζεται.

Ο κ. Παπαδημητρίου βρισκόταν τη Δευτέρα στην Τρίπολη όπου είχε μεταβεί για να ανοίξει τις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Πελοποννήσου. Οταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει την παραίτηση της συζύγου του, δεν θέλησε να το σχολιάσει.

Ο παραιτηθείς υπουργός και ο Πρωθυπουργός συμφώνησαν να επικοινωνήσουν ξανά μετά το Περιφερειακό Συνέδριο, στο οποίο θα μιλήσει ο κ. Τσίπρας σήμερα Τρίτη.

Αν και το δημοσίευμα για την είσπραξη του επιδόματος είχε γίνει την Παρασκευή, η κυρία Αντωνοπούλου καθυστέρησε τρεις ολόκληρες ημέρες για να εκδώσει κάποια ανακοίνωση και αυτή ήλθε μόλις το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά από επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος της εξέφρασε τη δυσφορία του.

Ακόμα και αυτή η δυσαρέσκεια του κ. Τσίπρα καθυστέρησε πολύ να δημοσιευτεί.

Στη δήλωσή της η κυρία Αντωνοπούλου είπε ότι σκοπεύει να επιστρέψει τα χρήματα και ότι θέτει εαυτήν στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

Στη δήλωσή της  υποστήριζε ακόμη ότι τα χρήματα που έλαβε από την  επιδότηση ήταν 23.000 ευρώ για δύο χρόνια αλλά και ότι τον Αύγουστο 2017 έληξε η περίοδος για την οποία είχε ζητήσει την επιδότηση και ότι σταμάτησε να τη λαμβάνει. Ωστόσο αποκαλύφθηκε, επίσης με έγγραφα από τη Διαύγεια, ότι η περίοδος επιδότησης που είχε ζητήσει έληγε τον Νοέμβριο του 2017.

Λίγες ώρες αργότερα υπέβαλε η κυρία Αντωνοπούλου και την παραίτησή της.

Αργότερα το απόγευμα της Δευτέρας αποφασίστηκε η κατάργηση του επιδόματος για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, όπως ήταν η περίπτωση της κυρίας Αντωνοπούλου. Πρόκειται για μέτρο που είχε ψηφιστεί τον Αύγουστο του 2015 μαζί με το μνημόνιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...