534
Η Ράνια Αντωνοπούλου έξω από ένα Υπουργικό Συμβούλιο. Θα υπάρξουν άλλα; | ΙΝΤΙΜΕnews

Αποδοκιμασία Τσίπρα σε Αντωνοπούλου για το επίδομα ενοικίου

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2018, 11:39
Η Ράνια Αντωνοπούλου έξω από ένα Υπουργικό Συμβούλιο. Θα υπάρξουν άλλα;
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αποδοκιμασία Τσίπρα σε Αντωνοπούλου για το επίδομα ενοικίου

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2018, 11:39

Το «νόμιμο και το ηθικό» τρώει και τον ΣΥΡΙΖΑ του… ηθικού πλεονεκτήματος. Η περίπτωση της ευκατάστατης αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία απαίτησε μηνιαίο επίδομα ενοικίου ύψους 1.000 ευρώ για διαμέρισμα στο Κολωνάκι, κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων για τους μη κατοίκους Αθηνών βουλευτές και υπουργούς, βύθισε την Κουμουνδούρου σε περισυλλογή σε βαθμό που να συζητείται η πιθανότητα να δούμε την πρώτη παραίτηση-καρατόμηση προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ μέλους της κυβέρνησης (είχε προηγηθεί η αποπομπή του Κώστα Ζουράρι των Ανεξ. Ελλήνων από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας).

Υπό το βάρος των αντιδράσεων τόσο της αντιπολίτευσης όσο και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, η κυρία Αντωνοπούλου άρχισε να μελετά το ενδεχόμενο παραίτησης, ενώ κατά το ρεπορτάζ ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε εισηγήσεις για την αποπομπή της ώστε να δοθεί ένα μήνυμα προς τα έξω περί ηθικής της Αριστεράς. Ασχέτως αν είναι η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει ψηφίσει τον νόμο που επέτρεψε στην κυρία Αντωνοπούλου να εισπράττει από το κράτος 12.000 ευρώ τον χρόνο για να νοικιάζει σπίτι στο Κολωνάκι δηλώνοντας κάτοικος… εξωτερικού.

Χαρακτηριστικό του πολιτικού προβλήματος είναι το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος γνωστοποίησε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με την κυρία Αντωνοπούλου και της είπε ότι «δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της διάταξης» και «περιμένει» την τοποθέτησή της. Μια δημόσια δήλωση που όμως δεν έγινε επί μέρες, από την Παρασκευή που ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκάλυψε πρώτος ότι η κυρία Αντωνοπούλου έκανε χρήση της ειδικής διάταξης για επιδότηση ενοικίου των μη κατοίκων Αθηνών εξωκοινοβουλευτικών υπουργών. Ούτε βέβαια το κατά τα άλλα λαλίστατο Μαξίμου έκανε κάποιο σχόλιο, σιωπώντας για ένα θέμα που προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και ενόχλησε την κοινή γνώμη.

Το θέμα της κυρίας Αντωνοπούλου τέθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το πρωί της Δευτέρας. Χαρακτηριστικό του κλίματος, η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Πουλάκη, στον ΣΚΑΪ ότι ο ίδιος δεν δέχεται να του πληρώνουν ούτε το κινητό του τηλέφωνο. Ο Γιώργος Δημαράς, επίσης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «είναι νόμιμο αλλά δεν είναι ηθικό και κυρίως δεν ταιριάζει με την ηθική της Αριστεράς». Ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος πάντως, χαρακτήρισε την ιστορία «ζήτημα μικροπολιτικής», σε μια ένδειξη ότι από την κυβέρνηση επιχειρείται υποβάθμιση του θέματος.

Η καταβολή επιδόματος ενοικίου από το ελληνικό Δημόσιο στην κυρία Αντωνοπούλου γίνεται ακόμη πιο προκλητική δεδομένου ότι μαζί με τον σύζυγό της (υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης) Δημήτρη Παπαδημητρίου, αποτελούν ένα από τα πλουσιότερα ζευγάρια της πολιτικής ζωής της χώρας, σύμφωνα και με τη δήλωση πόθεν έσχες που έχουν υποβάλει.

Στο πόθεν έσχες της κυρίας Αντωνοπούλου δηλώθηκαν ετήσια εισοδήµατα 70.000 ευρώ, µετοχές συνολικής αποτίµησης περίπου 300.000 δολαρίων ΗΠΑ και καταθέσεις άνω των 250.000 δολαρίων στην J&P Morgan. Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίζονται τα πλουσιότατα περιουσιακά στοιχεία του συντρόφου της, του υπουργού Οικονοµίας κ. Παπαδηµητρίου.

Στο ίδιο πόθεν έσχες, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε χαρτοφυλάκιο (με μετοχές, αμοιβαία και άλλα επενδυτικά προϊόντα) αξίας 2.725.881 δολαρίων. Την ίδια χρονιά ο κ. Παπαδημητρίου δήλωνε εισοδήματα 453.429 δολαρίων. Το χαρτοφυλάκιο αυτό πάντως, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, το κατείχε το 2015, όταν δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί.

Το ζευγάρι διαθέτει διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300 τ.μ., με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους, σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. Φυσικά, η βίλα διαθέτει και πισίνα, 80 τ.μ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...