251
Ο Γιάννης Τσιρώνης (φωτογραφία αρχείου) | Alexandros Michailidis / SOOC

Οι Οικολόγοι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο Σταθάκη για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2018, 20:18
Ο Γιάννης Τσιρώνης (φωτογραφία αρχείου)
|Alexandros Michailidis / SOOC

Οι Οικολόγοι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο Σταθάκη για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2018, 20:18

Η κυβερνητική πτέρυγα των Οικολόγων ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει τις τέσσερις κυρώσεις με τις οποίες η χώρα εκχωρεί τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της περιοχής του Ιονίου πελάγους, καταγγέλλοντας ξεπούλημα εθνικής περιουσίας.

Συγκεκριμένα, ένα ηχηρό «όχι» είπαν οι δύο βουλευτές των Οικολόγων που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι κύριοι Δημαράς και Τσιρώνης, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις συμβάσεις εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα «όχι» προέρχεται από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη.

Στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων, Γιώργος Δημαράς, εκφράζοντας όπως είπε και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, είπε: «Είμαστε κατά της άντλησης υδρογονανθράκων. Η άποψή μου και του κ. Τσιρώνη είναι να καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο. Η αντίληψη ότι θα αντλούμε για πολλά χρόνια είναι λάθος, είμαστε κατά τη άντλησης υδρογονανθράκων. Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο και αν τεθεί θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας θα το καταψηφίσουμε και ονομαστικά. Είμαι της γνώμης να κρατήσουμε τα αποθέματα για όταν στερέψουν τα κοιτάσματα της Μέσης Ανατολής».

Ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει πως αν και θα καταψηφίσει τις προωθούμενες συμβάσεις, δεν άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση. Ωστόσο, είναι σαφές ότι προκύπτει πολιτικό ζήτημα για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ένας υπουργός και ένας βουλευτής ουσιαστικά καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας.

Το νομοσχέδιο αφορά στις κυρώσεις της σύμβασης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή 2, στο Ιόνιο Πέλαγος, στη χερσαία περιοχή «Αρτα-Πρέβεζα», στη χερσαία περιοχή «Αιτωλοακαρνανία» και στη χερσαία περιοχή «Βορειοδυτική Πελοπόννησος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...