566
| In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παπαρήγα: Πώς έγιναν οι διαρροές σε ΜΜΕ; Υπάρχουν διαπλεκόμενοι θύλακες στην ΕΥΠ;

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2023, 20:57
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παπαρήγα: Πώς έγιναν οι διαρροές σε ΜΜΕ; Υπάρχουν διαπλεκόμενοι θύλακες στην ΕΥΠ;

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2023, 20:57

Προσχηματική χαρακτήρισε την αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα παρεμβαίνοντας την Πέμπτη στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο ένας βγάζει τα σκάνδαλα του άλλου. Είστε 1-1», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής και προσέθεσε ότι «υπάρχει πλήρης και συνειδητή επιλογή αποσιώπησης» σε ό,τι αφορά τις παρακολουθήσεις του τηλεφωνικού κέντρου ΚΚΕ.

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών, σαφώς και είναι μεγάλο σκάνδαλο», παρατήρησε η ίδια, ωστόσο αναρωτήθηκε γιατί «επί έξι χρόνια, που υπάρχουν στοιχεία της παρακολούθησης του κεντρικού Τηλεφωνικού Κέντρου του ΚΚΕ, αυτό δεν είναι δημοκρατική εκτροπή, όπως χαρακτηρίζει τώρα τις υποκλοπές ο κ. Τσίπρας και όχι και εκείνες που γινόντουσαν από το 2016 επί δικής του κυβέρνησης».

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος η κυρία Παπαρήγα, «όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να διερευνηθεί από πού προέκυπταν οι παρακολουθήσεις του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ αλλά δεν κάνατε ούτε καν αναφορά».

Επεσήμανε πως «η ΝΔ, από χθες, επειδή θέλει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, μια δύο φορές θύμισε ότι έγιναν παρακολουθήσεις του ΚΚΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας όμως ότι έχουν γίνει και επί της ΝΔ». Από την άλλη, «ο ΣΥΡΙΖΑ κουβέντα». «Γιατί τέτοια διαφοροποίηση; Δεν είναι εκ του πονηρού; Δεν έχουμε και εμείς δικαίωμα και ο ελληνικός λαός να βγάλουμε συμπεράσματα;», ζήτησε να μάθει.

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ επέμεινε στην κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Θύμισε, μεταξύ άλλων, ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψε αίτημα για να συμπληρωθούν τα 2/5 που θέλει ο Κώδικας της Βουλής για να μπορέσει να συγκληθεί η Επιτροπή για το θέμα των επισυνδέσεων στον Περισσό αλλά και ότι με αφορμή την κλήτευση ή όχι του κ. Ράμμου οι βουλευτές του κόμματος αποχώρησαν από τη σχετική συνεδρίαση με αποτέλεσμα να μη γίνει καμία συζήτηση.

«Πώς βγήκαν αυτά τα στοιχεία;»

Εξάλλου, έθεσε στην κυβέρνηση το ερώτημα πώς είναι δυνατόν όλο το προηγούμενο διάστημα απόρρητα έγγραφα να διέρρεαν μέσα από την ΕΥΠ, όπως είπε, σε ΜΜΕ.

Παρατήρησε ότι από τα στοιχεία της ΕΥΠ που έχουν δημοσιοποιηθεί, τα 2/3 είναι στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ για να ρωτήσει έπειτα τον Πρωθυπουργό: «Πώς είναι δυνατόν, τέτοια στοιχεία που είναι καταχωρημένα ως απόρρητα και αφορούν επώνυμα στελέχη, να βγαίνουν μέσα από την ΕΥΠ; Τι υπηρετεί αυτή η διάδοση τέτοιων ντοκουμέντων; Πώς αυτά τα στοιχεία βγήκαν; Ο γνωστός δημοσιογράφος, μπήκε νύχτα μέσα στην ΕΥΠ και πήρε αυτά τα έγγραφα; Οχι! Εγινε καμία ληστεία; Οχι. Αυτά δόθηκαν. Γιατί αυτά είναι πραγματικά στοιχεία, μαγνητοταινίες».

Με βάση αυτά τα γεγονότα, «έχουμε δικαίωμα εμείς ως ΚΚΕ, θύμα παρακολούθησης, να σκεφτούμε ότι μέσα στην ΕΥΠ υπάρχουν διαπλεκόμενοι θύλακες, με πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, που εξυπηρετούν διάφορα σενάρια;», αναρωτήθηκε.

Δεν υπάρχει κράτος-μέλος της ΕΕ για το οποίο δεν έχουν αναφερθεί σκάνδαλα, τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας της. Αυτά είναι σκάνδαλα που «βγαίνουν» οργανωμένα από ανταγωνιστικούς επιχειρηματικούς ομίλους και πάντα σε διασύνδεση με πολιτικούς παράγοντες, σημείωσε. Τα σκάνδαλα, είπε, χρησιμοποιούνται για αναδιατάξεις και τη στερέωση πολιτικών συστημάτων.

Τέλος, η κυρία Παπαρήγα υποστήριξε πως «τα πραγματικά προβλήματα είναι έξω από τη Βουλή, είναι στους χώρους δουλειάς, στην ύπαιθρο όπου οι αγρότες βγαίνουν σήμερα με τα τρακτέρ τους στον δρόμο». «Οι εργαζόμενοι για να πάρουν απόφαση να συμμετάσχουν σε μια απεργία, από βραδίς χάνουν το ύπνο τους και δεν είναι μόνο ότι θα χάσουν το μεροκάματο αλλά γιατί κινδυνεύουν να χάσουν και τη δουλειά τους (…). Για το ΚΚΕ, αυτές είναι οι μάχες των μαχών», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...