662
Η Κουμουνδούρου απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα της ΝΔ (Φωτ. Αρχείου από παλαιότερη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας) | In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ομαδικά πυρά ΝΔ – ΚΚΕ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεσμών

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2023, 19:33
Η Κουμουνδούρου απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα της ΝΔ (Φωτ. Αρχείου από παλαιότερη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας)
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ομαδικά πυρά ΝΔ – ΚΚΕ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεσμών

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2023, 19:33

«Μπούμερανγκ» γύρισε στον ΣΥΡΙΖΑ η κίνηση των βουλευτών του να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την Πέμπτη, στην ημερήσια διάταξη της οποίας βρίσκονταν οι παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Κ.Ε. του ΚΚΕ την περίοδο 2016-2022, καθώς τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να συνδέσουν τη στάση της Κουμουνδούρου με το ενδεχόμενο να εμπλέκεται στην υπό εξέταση υπόθεση.

Οπως θύμισε σε σχετική ανακοίνωσή του ο Περισσός, η Επιτροπή συνεδρίαζε επί της παραπάνω υπόθεσης, την οποία επανέφερε το ίδιο το ΚΚΕ «με νέο αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας», το οποίο «στηρίχτηκε και από τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25, βεβαίως υποκριτικά, όπως αποδεικνύεται σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Και ενώ, λοιπόν, «σήμερα (σ.σ.: Πέμπτη) έπρεπε να συζητηθεί η υπόθεση για να δοθούν επιτέλους απαντήσεις στα πολλά αναπάντητα ερωτήματα της υπόθεσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα το –σωστό– αίτημα για την πρόσκληση στην Επιτροπή του προέδρου της ΑΔΑΕ και αξιοποιώντας τη στάση της ΝΔ, αποχώρησαν από την Επιτροπή. Αποχώρησαν δηλαδή από μια επιτροπή με συγκεκριμένο και προγραμματισμένο αντικείμενο, επικαλούμενοι ζητήματα άλλης συνεδρίασης», εξήγησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για να καταγγείλει τον «προφανή», όπως σημείωσε, στόχο, δηλαδή να θαφτεί η υπό έρευνα υπόθεση.

Η επιμονή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της κλήτευσης του κ. Ράμμου προκάλεσε, πέρα από το παραπάνω επίσημο σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του κόμματος, και την άμεση αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ και μέλους της Επιτροπής, Μανώλη Συντηχάκη, που έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Ειδικότερα, ο κ. Συντηχάκης μίλησε για «θλιβερό σόου του ΣΥΡΙΖΑ» και προσέθεσε ότι «με τη στάση του δείχνει στην πράξη ότι τα όσα έλεγε ήταν προσχηματικά και δεν είχε καμία πρόθεση η υπόθεση του ΚΚΕ να διαλευκανθεί και να φτάσει στο τέλος».

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα (ΝΔ). «Είναι προσχηματικό αυτό που κάνετε, γιατί δεν θέλετε να συνεχίσει η συζήτηση στο επόμενο θέμα, που είναι το αίτημα του ΚΚΕ το οποίο και εσείς συνυπογράψατε, για την υπόθεση τηλεφωνικών παρακολουθήσεων των κεντρικών γραφείων του κόμματος», ήταν το σχετικό σχόλιό του.

Ο κ. Καστανίδης, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, επίσης καταλόγισε «αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της έδρας του ΚΚΕ», τονίζοντας ότι «όφειλε να παραμείνει στην αίθουσα».

«Διαπίστωση-φωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Σκληρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε αργότερα το απόγευμα η ΝΔ, η οποία μίλησε για «σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ» που αποκαλύφθηκαν στην εν λόγω συνεδρίαση.

«Οι τρεις εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ χωρίς νόμιμη επισύνδεση ή με νέες τεχνολογίες και σύγχρονο λογισμικό, ενώ προχώρησαν σε μια διαπίστωση-φωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Γνωστοποίησαν ότι, με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019, το αδίκημα από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, επομένως έχει παραγραφεί!», κατήγγειλε η Πειραιώς.

«Η εξέλιξη αυτή», συνέχισε η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, «αποκαλύπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον λόγο της συγκεκριμένης αλλαγής στον ΠΚ, δημιουργεί νέα δεδομένα και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα “απαντά” στην αγωνία του να αποχωρήσει άρον άρον από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας».

Καταλήγοντας, η ΝΔ έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα προς την Κουμουνδούρου:

  • «Γιατί δεν παρέμειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση με αντικείμενο την παρακολούθηση του ΚΚΕ το 2016; Μήπως γνώριζαν ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και επέλεξαν να αποχωρήσουν προσχηματικά;
  • Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την παραγραφή του αδικήματος;
  • Είναι ή όχι υποκριτική η στάση τους περί αναζήτησης της αλήθειας για τις υποκλοπές, όταν οι ίδιοι ήταν εκείνοι που είχαν σχέση με ρυπαρά κυκλώματα;».
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ… χωρίς απαντήσεις

«Δυστυχώς για τη ΝΔ, η κυβερνητική πλειοψηφία τα έχει πια κάνει όλα. Και φίμωση και συγκάλυψη και εκβιασμούς και υπονόμευση της εξεταστικής και λάσπη για τη περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έπιασε. Κανένας αντιπερισπασμός δεν λειτούργησε. Κανείς δεν μπορεί πια να σώσει τον κ. Μητσοτάκη από την αλήθεια που σύντομα θα βγει στο φως, είτε το θέλει είτε όχι. Και ας πιάνεται ο πνιγμένος από τα μαλλιά του…», περιορίστηκε να απαντήσει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...