303
Το μήνυμα που στέλνει προειδοποητικά η βρετανική κυβέρνηση στον κόσμο, ώστε να αποφευχθούν τα εμφράγματα | web

Παντού στη Βρετανία: Σειρήνες τα κινητά, την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι…

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 17:51
Το μήνυμα που στέλνει προειδοποητικά η βρετανική κυβέρνηση στον κόσμο, ώστε να αποφευχθούν τα εμφράγματα
|web

Παντού στη Βρετανία: Σειρήνες τα κινητά, την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι…

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 17:51

Στη Βρετανία την ερχόμενη Κυριακή και στις 3 το μεσημέρι όλα τα κινητά τηλέφωνα και τα τάμπλετ θα κουδουνίσουν για 10 δευτερόλεπτα σαν τρελά. Δεν θα βγάλουν τους συνηθισμένους ήχους τους, λόγου χάρη της αφύπνισης, αλλά θα σκούζουν σαν σειρήνες περιπολικού! Τι θαύμα θα είναι αυτό; Η πρώτη δοκιμή του νέου συστήματος συναγερμού για τους πολίτες, μία καινοτομία της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο νέος τρόπος συναγερμού έχει σχεδιαστεί για να ενημερώνει τους πολίτες σε περιπτώσεις σοβαρών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, σε πλημμύρες, πυρκαγιές, τοξικά νέφη, κ.λπ. Την Κυριακή θα χαλάσουν τον κόσμο όλα τα κινητά ακόμη και αν οι συσκευές θα έχουν τεθεί σε σίγαση. Οι νευρικοί έχουν μία και μοναδική δυνατότητα αποφυγής του σοκ: να απενεργοποιήσουν νωρίτερα τις ειδοποιήσεις μέσω των ρυθμίσεων της συσκευής τους.

Στις οθόνες θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα γράφει: «Αυτή είναι δοκιμή ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης, η νέα υπηρεσία της κυβέρνησης που θα σας προειδοποιεί αν υπάρχει κάτι επικίνδυνο κοντά σας. Πρόκειται περί δοκιμής. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα». Ωστόσο οι αντιδράσεις έχουν ήδη εκδηλωθεί, σχολίασε η Corriere della Sera.

Πρώτοι απ’ όλους ενοχλήθηκαν οι αυτοκινητιστές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Είπαν ότι η σειρήνα πιθανώς να προκαλέσει πανικό και τροχαία… Αλλοι είπαν ότι οι ηλικιωμένοι μπορεί να ανησυχήσουν ασκόπως. Οι πιο ευφάνταστοι δήλωσαν μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ο συναγερμός ενδέχεται να αποκαλύψει κανένα κρυμμένο κινητό στο σπίτι και να έχουμε έξαρση της οικογενειακής βίας. Τέλος, η νομοταγής τάξη των βρετανών φιλάθλων ισχυρίστηκε ότι θα διαταραχθεί η… γαλήνη των γηπέδων.

Τα ταμπλόιντ έσπευσαν να αναζητήσουν «την ιδιοφυΐα που σκέφτηκε ότι είναι καλή ιδέα να τρομοκρατηθεί όλη η χώρα στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής» και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «διάγουμε ημέρες οργουελικού πειράματος». Και άλλοι επισήμαναν ότι μεγαλώνει ο φόβος ότι η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής που συνέβη με την έκτακτη ανάγκη του κορονοϊού θα περιορίσει περαιτέρω την ελευθερία των ανθρώπων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...