443
Μικρός Ουκρανός, πρόσφυγας μεν, πολύ τυχερός δε: ήδη από τον Μάρτιο βρίσκεται ασφαλής στη Σλοβακία | Christopher Furlong/Getty Images

«Παιδωμάζωμα» και «παιδουπόλεις» σε στιλ Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2022, 09:31
Μικρός Ουκρανός, πρόσφυγας μεν, πολύ τυχερός δε: ήδη από τον Μάρτιο βρίσκεται ασφαλής στη Σλοβακία
|Christopher Furlong/Getty Images

«Παιδωμάζωμα» και «παιδουπόλεις» σε στιλ Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2022, 09:31

Η λεηλασία της Ουκρανίας πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα κάθε ημέρα που περνάει: ύστερα από τα σιτηρά και τα μεταλλεύματα, τώρα οι Ρώσοι κλέβουν και παιδιά Ουκρανών – αυτό έγραψε στην Corriere della Sera ο Φεντερίκο Φουμπίνι. Πώς αλήθεια, διαπράττουν τέτοιο ανοσιούργημα; Ας δούμε όλο το στόρι.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, έγραψε ο Ιταλός, έχει ήδη κατακτήσει μεγάλες περιοχές στα ανατολικά και νότια της Ουκρανίας και κατάσχει ό,τι είναι απαραίτητο στη Ρωσία. Την περασμένη Δευτέρα όμως «ο δικτάτορας του Κρεμλίνου έλαβε την πιο θρασύδειλη απόφαση»: υπέγραψε διάταγμα διά του οποίου «καθίστανται πολεμικά λάφυρα τα παιδιά των Ουκρανών». Ο Φουμπίνι θεωρεί ότι στόχος του διατάγματος είναι ο διά της βίας «εκρωσισμός» των παιδιών αυτών «κατόπιν δήλωσης πίστης στο καθεστώς».

Τα παιδιά αυτά είναι ορφανά και ζουν σε περιοχές που πλέον έχουν περάσει στην κυριαρχία των Ρώσων. Το διάταγμα του Πούτιν στο οποίο αναφέρεται ο Φουμπίνι μνημονεύοντας και το Βυζάντιο (λόγω δικεφάλου αετού στον θυρεό της Ρωσίας) «υπεγράφη στις 30 Μαΐου 2022, όμως είναι τόσο κοντά στους κατακτητικούς πολέμους της δεκαετίας του 1930». Και, πράγματι, η υπόθεση ξυπνά σε εμάς τους Ελληνες φρικώδεις εφιάλτες από την εποχή του δικού μας Εμφυλίου: θυμίζει τόσο το «παιδομάζωμα των κομμουνιστοσυμμοριτών» όσο και τις «παιδουπόλεις της Φρειδερίκης».

«Γενίτσαροι του τσάρου»

Οι νέοι πατεράδες και οι νέες μανάδες των ορφανών ουκρανοπαίδων θα τα εντάξουν σε έναν κόσμο «προσήλωσης στο καθεστώς που κατέστρεψε τις πραγματικές οικογένειές τους». Τα παιδιά αυτά «θα γίνουν νέοι Ρώσοι, που αργότερα θα ενταχθούν στον ρωσικό στρατό». Επισήμως, πάντως, το διάταγμα απλοποιεί έναν παλιότερο και θεσπίζει απλές και ταχείες διαδικασίες για την υιοθεσία ορφανών ή παιδιών που αποχωρίστηκαν από τους γονείς τους. Αφορά παιδιά του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, αλλά και της Χερσώνας και της Ζαπορίζια. Η Μαριούπολη δεν κατονομάζεται, θεωρείται Ντονέτσκ.

Εγραψε ο Φουμπίνι: «Τα παιδιά αυτά έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για λήψη ιθαγένειας μέσω των οργανισμών υποδοχής ορφανών ή ασυνόδευτων ανηλίκων ή μέσω των κηδεμόνων τους και των επικεφαλής των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, άρα τα ιδρύματα που τώρα βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο θα αποφασίσουν για την εθνικότητα των παιδιών. Το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι η υιοθεσία από οικογένειες στην ίδια τη Ρωσία».

Να τι υπογράφει ο αιτών: «Αναλαμβάνω την υποχρέωση να είμαι πιστός στη Ρωσία, να εκπληρώνω σχολαστικά το αστικό μου καθήκον και να τηρώ τις υποχρεώσεις μου σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Κατόπιν αυτών, ο Φουμπίνι κατέληξε: «Οσοι γνωρίζουν το σύστημα Πούτιν λένε ότι ο δικτάτορας γυρεύει έτσι αποζημίωση για τις δεκάδες χιλιάδες νεαρούς Ρώσους που ο ίδιος έστειλε στην Ουκρανία και στον θάνατο. Τα παιδιά γίνονται λάφυρα πολέμου ακριβώς για να σταλούν να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν σε μελλοντικούς πολέμους που σχεδιάζουν εδώ και δεκαετίες κάποιοι γέροι κλεισμένοι στα τείχη του Κρεμλίνου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...