215
|

Πάιατ: Διεθνές παράδειγμα η συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την ΑΟΖ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2020, 17:02

Πάιατ: Διεθνές παράδειγμα η συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την ΑΟΖ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2020, 17:02

Παράδειγμα για το «πώς πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα», χαρακτήρισε την ελληνοϊταλική συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Κληθείς κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (διεξάγεται για πρώτη φορά διαδικτυακά από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου) να σχολιάσει την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει και κατά παρελθόν, ότι τα  νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα με την ηπειρωτική χώρα, όπως ορίζει το Δίκαιο της Θάλασσας.

Οσο για το τουρκολιβυκό σύμφωνο Ερντογάν – Σαράζ, τόνισε πως «δεν μπορεί να αφαιρέσει τίποτα από την Ελλάδα», ενώ το χαρακτήρισε «μη βοηθητικό» και «προκλητικό».

Ο κ. Πάιατ κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών στην Αμερική μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Στις ΗΠΑ, αρκέστηκε να πει, υπάρχει ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και ο κόσμος είναι ελεύθερος να διαμαρτύρεται, ενώ σημείωσε την πρόοδο που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες σε θέματα φυλετικών διακρίσεων, ειδικά από τη δεκαετία του 1960 και τις τότε διαμαρτυρίες της αφροαμερικανικής κοινότητας για τα πολιτικά δικαιώματα.

«Εκλέξαμε πριν από 12 χρόνια τον πρώτο αφροαμερικανό πρόεδρο, αυτό θα ήταν αδιανόητο το 1964», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Η αμερικανική δημοκρατία είναι ζωντανή και σε καλή κατάσταση και θα βγει δυνατότερη από αυτή την εμπειρία», εκτίμησε ο Τζέφρι Πάιατ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...