238
|

Oυκρανία: Οι πιο σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί της χρονιάς

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2023, 14:50

Oυκρανία: Οι πιο σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί της χρονιάς

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2023, 14:50

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία βομβάρδισε τις τελευταίες 24 ώρες περισσότερους από 100 οικισμούς, τους πιο πολλούς από οποιαδήποτε μέρα μέχρι στιγμής φέτος. Οι Ουκρανοί πιστεύουν ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία κινείται προς ένα νέο στάδιο στατικών και φθοροποιών μαχών, μια φάση που θα μπορούσε να επιτρέψει στη Μόσχα να ανασυνταχθεί στρατιωτικά.

Η είδηση έρχεται εν μέσω αναφορών ότι η Βόρεια Κορέα προμήθευσε τη Ρωσία με βλήματα πυροβολικού σε ποσότητες που μπορούν να διαρκέσουν δύο μήνες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian.

Οι Ρώσοι έχουν εκτοξεύσει εκατομμύρια οβίδες σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά από τότε που εισέβαλαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, με συνέπεια να μετατρέψουν αρκετούς οικισμούς σε ερείπια στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, ο εχθρός βομβάρδισε 118 οικισμούς σε 10 περιοχές», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο. «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός πόλεων και χωριών που έχουν δεχθεί επίθεση από την αρχή του έτους».

Η Ουκρανία ανέφερε επίσης ότι πραγματοποιήθηκε μια ρωσική επίθεση σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Κρεμεντσούκ, μια κεντρική βιομηχανική πόλη. Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά χρειάστηκαν σχεδόν 100 πυροσβέστες και αρκετές ώρες για να σβήσουν τη φωτιά, είπε ο Κλιμένκο. Ο νυχτερινός βομβαρδισμός στο Χάρκοβο είχε συνέπεια να σκοτωθεί ένας άνθρωπος, ενώ άλλος ένας σκοτώθηκε στη Χερσώνα, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας και η Δύση φοβούνται ότι η Ρωσία θα κλιμακώσει τις επιθέσεις της στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας ενόψει του κρύου χειμώνα, όπως έκανε πέρυσι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...