279
Η Καγκελάριος σε προ ημερών ομιλία της: κανένα λουλούδι επί σκηνής, το πόντιουμ στο επιθυμητό ύψος και τα χρώματα γύρω της ουδέτερα | Reuters

Οχι λουλούδια και λευκά χρώματα στις ομιλίες της Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 19:20
Η Καγκελάριος σε προ ημερών ομιλία της: κανένα λουλούδι επί σκηνής, το πόντιουμ στο επιθυμητό ύψος και τα χρώματα γύρω της ουδέτερα
|Reuters

Οχι λουλούδια και λευκά χρώματα στις ομιλίες της Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 19:20

Οπως η Μαράια Κάρεϊ και η Μπιγιονσέ, έτσι και η Ανγκελα Μέρκελ –μια πολιτικός επιπέδου… ροκ σταρ– απαιτεί όλα να είναι στην εντέλεια πριν και κατά την διάρκεια της κάθε εμφάνισής της.

Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη και όλα παίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στην επίμαχη λίστα με τους κανόνες των δημόσιων εμφανίσεων της καγκελαρίου, όπως αυτή διέρρευσε από το γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Όπερ και σημαίνει: όχι λουλούδια επί σκηνής, καμία απολύτως χρήση του λευκού χρώματος σε επιφάνειες ή φόντο (να προτιμάται ένας ουδέτερος χρωματικός τόνος όπως το γκρι ή το γαλάζιο) και το ακροατήριο να απέχει τουλάχιστον 3,5 μέτρα από το μικρόφωνό της.

Επίσης, το ύψος του πόντιουμ της Μέρκελ πρέπει να είναι αυστηρά μέχρι 110 εκατοστά, ενώ ο κάθε φωτογράφος πρέπει να απέχει από αυτήν τουλάχιστον 70 εκατοστά.

Επιπλέον, πριν από την είσοδο του καθενός φωτορεπόρτερ στην ομιλία της, όλοι συμφωνούν με τους κανόνες λήψης των φωτογραφιών της: ποτέ την ώρα που αυτή περπατάει ή με την κάμερα να δείχνει τα οπίσθια της ή κάτω από τον λαιμό της – οι κανόνες αυτοί ακολουθούν την λογική πως «αποτρέπουν τον φωτογραφιζόμενο από το να δείχνει ευάλωτος, αδύναμος ή πομπώδης».

Επί σκηνής, δεν πρέπει να υπάρχουν σημαίες, ότοκιου, ορατά εταιρικά λογότυπα ή ο αετός, το σύμβολο της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο φωτισμός πρέπει να είναι «φιλικός προς την τηλεόραση», που σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι πολύ έντονος, ενώ στη σειρά πίσω από το κάθισμα της, θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε μια θέση για τον Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπο της Καγκελαρίου.

Τέλος, οι χώροι που φιλοξενούν τις ομιλίες της παρακαλούνται να παράσχουν ένα γραφείο και μια καρέκλα για τον στενογράφο της Μέρκελ, η οποία συνοδεύεται παντού από τον επίσημο φωτογράφο της και έναν κυβερνητικό φωτορεπόρτερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...