306
Ουκρανοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή | REUTERS / Viacheslav Ratynskyi

Ουκρανική πρόβλεψη: Μέχρι την άνοιξη, ο πόλεμος θα έχει τελειώσει

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2022, 18:07
Ουκρανοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή
|REUTERS / Viacheslav Ratynskyi

Ουκρανική πρόβλεψη: Μέχρι την άνοιξη, ο πόλεμος θα έχει τελειώσει

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2022, 18:07

Ο υποστράτηγος ε.α. Βολοντίμιρ Χαβρίλοφ, υφυπουργός Αμυνας της Ουκρανίας, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο Sky News δήλωσε ότι πιστεύει πως μέχρι την επόμενη άνοιξη ο πόλεμος θα έχει τελειώσει. «Η Ουκρανία δεν πρόκειται να σταματήσει να μάχεται αν δεν εξασφαλίσει τη νίκη και θεωρώ ότι αυτό θα έχει συμβεί μέχρι την άνοιξη».

Ο υπουργός ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι είναι πιθανόν η Ρωσία να επιτεθεί χρησιμοποιώντας πυρηνικά όπλα για να απαντήσει ότι η πιθανότητα είναι μικρή, αλλά «ναι, θα μπορούσε και θα ήταν δραματικό. Για όλους θα είναι. Ο Θεός ξέρει τι θα γίνει, αλλά ένα τέτοιο πλήγμα δεν συνιστά απειλή που θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε τον πόλεμό μας».

Ο Χαβρίλοφ ρωτήθηκε, επίσης, αν πιστεύει ότι η υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου και η ανακατάληψη της Χερσώνας ενισχύει τις πιθανότητες και για την ανακατάληψη της Κριμαίας. «Είναι θέμα χρόνου και φυσικά, θα προτιμούσαμε να γίνει αυτό το συντομότερο», απάντησε. Επεσήμανε όμως ότι αυτό θα μπορούσε να υποβοηθηθεί από μια απρόσμενη εξέλιξη στη Ρωσία, όπως μια αιφνίδια κατάρρευση του καθεστώτος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μπορεί να μπούμε στην Κριμαία, για παράδειγμα, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Είναι πιθανό, δυνατό. Δεν αποκλείεται να γίνει έτσι», πρόσθεσε.

Οσον αφορά στην προοπτική ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Μόσχα, ο Χαβρίλοφ είπε ότι αυτό θα γίνει μόνον όταν οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν κάθε σπιθαμή ουκρανικού εδάφους, περιλαμβανομένης της προσαρτημένης από το 2014 Κριμαίας και των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που κατέχουν τα τελευταία οκτώ χρόνια οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Σχετικά με το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, ο υφυπουργός Αμυνας είπε ότι ως στρατιωτικός είναι σημαντικό να είναι προετοιμασμένος για μια μακρά μάχη εάν η Ρωσία μπορέσει να ενισχύσει τις δυνάμεις της. «Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, ο πόλεμος θα πάρει λίγο χρόνο. Αλλά η αίσθηση μου είναι ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης, αυτός ο πόλεμος θα έχει τελειώσει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...