212
Η σωσίας την κόρης του προεδρου των ΗΠΑ σκουπίζει | Flashpoint Gallery

Οργισμένη η Ιβάνκα Τραμπ με έργο τέχνης που τη δείχνει να… σκουπίζει

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2019, 12:40
Η σωσίας την κόρης του προεδρου των ΗΠΑ σκουπίζει
|Flashpoint Gallery

Οργισμένη η Ιβάνκα Τραμπ με έργο τέχνης που τη δείχνει να… σκουπίζει

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2019, 12:40

Αν και η ίδια θέλει όσο μπορεί να προβάλει την εικόνα μιας γυναίκας που καταφέρνει να συνδυάζει την οικογένεια με την απαιτητική εργασία στον Λευκό Οίκο, η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του προέδρου των ΗΠΑ καθόλου δεν ενθουσιάστηκε που έγινε έργο τέχνης.

Η εγκατάσταση της Τζένιφερ Ρούμπελ με τίτλο «Ivanka Vacuuming» («Η Ιβάνκα καθαρίζει με την ηλεκτρική σκούπα») παρουσιάζεται το διάστημα 1-17 Φεβρουαρίου για δύο ώρες κάθε απόγευμα σε γκαλερί στη Ουάσινγκτον.

Μία σωσίας της κόρης του προέδρου των ΗΠΑ, καλοντυμένη με ψηλοτάκουνα, καθαρίζει με μια ηλεκτρική σκούπα τη μοκέτα.

Το κοινό καλείται να ρίξει ψίχουλα και να δει την -πάντα χαμογελαστή- «Ιβάνκα» να τα καθαρίζει με χάρη.

Το κείμενο που έχει αναρτηθεί στον τοίχο εξηγεί ότι η Ιβάνκα παρουσιάζεται σαν μια περσόνα «με ένα κωμικά μεγάλο φάσμα γυναικείων ιδιοτήτων: κόρη, σύζυγος, μητέρα, αδελφή, μοντέλο, εργαζόμενη γυναίκα, ξανθιά».

«Η ενοχλητική αλήθεια του έργου είναι ότι μας αρέσει να βλέπουμε την Τραμπ να σκουπίζει τα ψίχουλα», λέει η καλλιτέχνις και προσθέτει «είναι αστείο, φέρνει ικανοποίηση, μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ισχυροί».

Η Τραμπ και ο αδελφός της Ντόναλντ Τζούνιορ επέκριναν την εγκατάσταση στη γκαλερί, σαν μια σεξιστική προσπάθεια να την γελοιοποιήσει, γράφει ο Guardian.

«Οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν να ρίχνουν καταγής η μία την άλλη ή να ενισχύσουν η μία την άλλη. Εγώ επιλέγω το δεύτερο», έγραψε στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...