281
Ο ιμάμης που έδωσε τις οδηγίες λιθοβολισμού των γυναικών δείχνει πόσο βαθιά πρέπει να σκάψει ο κάθε άνανδρος τον λάκκο... | web

Οργή στη Βρετανία: Ιμάμης έδινε οδηγίες για τον σωστό… λιθοβολισμό μοιχαλίδων

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2023, 17:59
Ο ιμάμης που έδωσε τις οδηγίες λιθοβολισμού των γυναικών δείχνει πόσο βαθιά πρέπει να σκάψει ο κάθε άνανδρος τον λάκκο...
|web

Οργή στη Βρετανία: Ιμάμης έδινε οδηγίες για τον σωστό… λιθοβολισμό μοιχαλίδων

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2023, 17:59

«Σκάψτε λάκκο αρκετά βαθύ, ώστε η γη να καλύπτει το κάτω μισό του σώματος της μοιχαλίδας, και αμέσως αρχίστε να της πετάτε πέτρες!» Σε αυτό το… πρακτικό για τον κόσμο του μισογυνισμού και της ανανδρίας ζήτημα, του λιθοβολισμού απίστων γυναικών (απίστων με την ερωτική έννοια), αφιερώθηκε «εμπνευσμένη» ομιλία ιμάμη στη Βρετανία.

Κάποιος Ζακουλάχ Σαλίμ έδωσε τις σχετικές οδηγίες στους μουσουλμάνους, μιλώντας στο σεσημασμένο για διαφόρους εξτρεμισμούς τζαμί Green Lane του Μπέρμιγχαμ. Το βίντεο με την τρομερή ομιλία μεταδόθηκε και μέσω των σόσιαλ μίντια προ ημερών, αλλά κατόπιν έγιναν καταγγελίες, ξέσπασε θόρυβος και αφαιρέθηκε από τους ίδιους τους εκπροσώπους του τεμένους.

Πέρα από τις αδιανόητες για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο συμβουλές του ισλαμιστή κληρικού προς δυνητικούς εγκληματίες, το σκάνδαλο της όλης υπόθεσης αφορά τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου τεμένους με δημόσιο χρήμα. Βρετανικό υπουργείο (το Πολιτισμού, παρακαλώ) είχε εγκρίνει επιχορήγηση 2 εκατ. λιρών στο εν λόγω τζαμί, με σκοπό να κατασκευάσει «κέντρο νεολαίας».

Η κυβέρνηση των Τόρις αναγκάστηκε σε αναδίπλωση έπειτα από τη δημόσια κατακραυγή, έτσι η χορηγία ακυρώθηκε. Το τζαμί, πάντως, πρόλαβε και τσέπωσε την πρώτη δόση ενίσχυσης των δραστηριοτήτων του, ύψους 77.000 λιρών.

Τα βρετανικά και διεθνή Μέσα που προέβαλαν το θέμα σημείωσαν ότι το τζαμί του Μπέρμιγχαμ είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες επειδή διασυνδέεται με μουσουλμάνους φονταμενταλιστές, υπόπτους για σχέσεις με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Οι εκπρόσωποι του τζαμιού είπαν ότι κακώς καταλάβαμε οι άπιστοι (άπιστοι με τη θρησκευτική έννοια), αφού το κήρυγμα δεν αφορούσε έκκληση προς λιθοβολισμό γυναικών, παρά το γεγονός ότι αυτή η ποινή προβλέπεται από τη σαρία (δηλαδή από τον άγραφο νόμο των μουσουλμανικών κοινοτήτων, ο οποίος τυγχάνει διαφορετικός από τόπο σε τόπο της Ανατολής).

Και, κατόπιν, οι εκπρόσωποι του τεμένους πέρασαν στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας απειλές εναντίον των μουσουλμάνων της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...