344
Ο σταθμός στο σκοτάδι χωρίς επιβάτες. Είχαν προηγηθεί οι εικόνες της άναρχης εξόδου τους τη στιγμή του μπλακ άουτ | INTIMEnews

Oργή και αγανάκτηση για το πίσσα σκοτάδι στο Μετρό [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2018, 11:14
Ο σταθμός στο σκοτάδι χωρίς επιβάτες. Είχαν προηγηθεί οι εικόνες της άναρχης εξόδου τους τη στιγμή του μπλακ άουτ
|INTIMEnews

Oργή και αγανάκτηση για το πίσσα σκοτάδι στο Μετρό [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2018, 11:14

Μεσημέρι Τετάρτης, λίγο μετά τις 14.00. Η πρωτεύουσα μένει ξαφνικά χωρίς ρεύμα και η διακοπή στην ηλεκτροδότηση -εν μέσω τουριστικής σεζόν- διαρκεί τουλάχιστον 2 ώρες. Στους δρόμους της μισοάδειας (ακόμα) Αθήνας προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος καθώς τα φανάρια τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Εκεί όμως που επικράτησε πραγματικός πανικός ήταν στο Μετρό. Κυρίως στους πολυσύχναστους σταθμούς (και λόγω τουρισμού) «Σύνταγμα», «Ακρόπολη» και «Πανεπιστήμιο».

Για περίπου μία ώρα τέθηκε εκτός η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό, ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν και στη γραμμή 3.

Στον σταθμό της Ακρόπολης πλήθος κόσμου προσπαθούσε, μέσα στο μαύρο σκοτάδι, να κατευθυνθεί προς τις εξόδους. Φόβος και πανικός (καθώς στην αρχή ουδείς γνώριζε τι είχε συμβεί), πανδαιμόνιο, τρομοκρατημένοι τουρίστες που μάταια αναζητούσαν κάποιον να τους εξηγήσει ή έστω να τους καθοδηγήσει και μερικά αμυδρά φώτα ασφαλείας (;) στις σκάλες της εξόδου. Αυτό ήταν το σκηνικό που επικράτησε για αρκετή ώρα αμέσως μετά το μπλακ άουτ που ανέδειξε την ανετοιμότητα, την έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης και οποιουδήποτε σχεδίου εκκένωσης των σταθμών.

Το μόνο που ακουγόταν ήταν το ηχητικό μήνυμα από τα μεγάφωνα που καλούσε τον κόσμο να κατευθυνθεί προς τις εξόδους «σιγά – σιγά»…

Εξοργιστική η πλήρης απουσία κάποιου υπευθύνου να κατευθύνει, να ενημερώσει, να καθησυχάσει. Για οργανωμένη ομάδα ασφαλείας που θα εφάρμοζε κάποιο προβλεπόμενο σχέδιο εκκένωσης, ούτε λόγος! Ενα μήνα μετά την τραγωδία στο Μάτι, ένα μπλακ άουτ στην πρωτεύουσα ανέδειξε και πάλι επικίνδυνη αμέλεια και ανεπίτρεπτες παραλείψεις.

Ευτυχώς δηλ.  που δεν ήταν παρά μια απλή διακοπή ρεύματος.

Σε αστοχία υλικού απέδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης το πολύωρο μπλακ άουτ στην Αττική την Τετάρτη.

«Είχαμε μια αστοχία στη λειτουργία μετασχηματιστή στο κέντρο υψηλής τάσης στην Παλλήνη. Είχαμε ένα βραχυκύκλωμα από μονωτήρα που έσπασε» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Αδαμίδης.

Παράλληλα εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις αντοχές του συστήματος λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα» καθώς όπως είπε, «υπάρχει υπερεπάρκεια (σ.σ. στο ρεύμα) καθώς η ζήτηση στα χρόνια των Μνημονίων είναι μειωμένη».

Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητά του ότι «ο ΑΔΜΗΕ θα ανακοινώσει το αίτιο της βλάβης του συγκεκριμένου υλικού».

Ενδεικτικό είναι το βίντεο που ανέβηκε από χρήστη του Facebook για την κατάσταση που επικράτησε στον σταθμό του Συντάγματος.

Συνταγμα απο φιλο

Geplaatst door Nikos Kefis op Woensdag 22 augustus 2018

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...